MDF Grondverf

Er zijn diverse soorten grondverf geschikt voor MDF. De juiste MDF grondverf voor uw klus kiest u door te kijken naar het eindgebruik van de plaat en de plaats waar u het gaat gebruiken. MDF is een samengedrukte vezelplaat die bestaat uit lijm en vezels. Dit zorgt voor een slijtvaste oppervlakte met bijna geen kans op splinters. Door deze samenstelling zitten er veel poriën in de plaat en heeft het een sterk zuigende werking. MDF gronden met een goede MDF grondverf is dan ook erg belangrijk. Voor een strak eindresultaat met lak, zorgt u dat de poriën van het MDF niet te veel verf meer opnemen. Een MDF grondverf heft de zuigende werking op en is de perfecte voorbereiding om MDF af te lakken. De kopse kanten van MDF en gefreesde sleuven verdienen extra aandacht bij de afwerking. De zuigende werking is hier nog sterker, dus is het verstandig om deze meerdere keren met MDF grondverf te gronden, of om een geschikte randsealer te gebruiken.

Bekijk ook: MDF Multiprimer | Sikkens MDF grondverf | MDF grondverf voor buiten

Producten 21-22 van 22

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. trimetal permaline primer prestige
  trimetal permaline primer prestige

  Grond- en tussenlaag in een hoogglans verfsysteem.

  Vanaf € 47,18 € 38,99

 2. Vista Boscalit Aqua Isoleergrond 1 ltr
  Vista Boscalit Aqua Isoleergrond 1 ltr

  Voor isoleren van nicotine-, roet aanslag, droge vochtvlekken en brandgeur

  Aanbiedingsprijs € 34,68 € 28,66 Adviesprijs € 46,23

Producten 21-22 van 22

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

MDF afwerken met MDF verf

De eerste belangrijke stap voor het afwerken van MDF is het ontvetten. Door het samenpersen van de platen zit er een licht vettig laagje op MDF en voor de goede hechting van de verf is het belangrijk om de platen eerst te ontvetten. Standaard MDF-platen zijn alleen geschikt voor binnen gebruik, u kunt hier verschillende soorten MDF grondverf voor gebruiken. Zowel MDF grondverf op acrylbasis als op alkydbasis is mogelijk, afhankelijk van de lak die u daarna wilt gebruiken en het beoogde gebruik van de MDF-plaat. Kies voor witte grondverf als u een lichte laklaag wilt aanbrengen, of MDF grondverf zwart of grijs voor donkere kleuren.

Kiest u voor een vochtbestendige of MDF Exterior plaat voor een vochtige ruimte, of beschut buitengebruik? Dan is een geschikte grondverf of primer voor buiten extra belangrijk voor de duurzaamheid. De Nelf Nelfapré Xtreme, de Avis grondlak, de Trimetal Permaline of de Sikkens Rubbol primers zijn dan goede opties.

MDF verf

Na het voorbereidende werk kunt u een MDF-plaat afwerken met lak. Door het MDF te gronden kunt u hiervoor de meeste verven voor standaard houtwerk voor gebruiken. MDF schilderen zonder grondverf wordt meestal niet aangeraden. Door de sterk zuigende werking is de dekking van de laklaag niet voldoende en zal het verbruik vele malen hoger liggen. Er zullen dan ook meerdere extra laklagen nodig zijn. Een MDF grondverf zorgt ook voor een isolerende laag. Door deze laag trekken vervuilende stoffen uit de plaat minder snel in de laklaag. Het beste is dan ook om het MDF eerst te bewerken met een grondverf voor MDF of een primer.

Grondverf op MDF of een primer

Als u MDF gaat schilderen kunt u voor de voorbereiding kiezen voor een MDF grondverf of een MDF primer. Allebei heffen ze de zuigende werking van het MDF op, maar ze hebben allebei ook eigen specifieke eigenschappen. Een grondverf maakt de oppervlakte egaler, dit komt door de substantie in de verf. Een multi primer zorgt voor een betere bescherming tegen Uv-straling en tegen roest.

Loading...