Verf Blog | Advies bij Verfklussen

 1. Kit overschilderen / verven? Zo doe je dat

  Bestaat er overschilderbare kit? Over welke varianten kit kun je wel en over welke kun je niet schilderen? In dit artikel geven we antwoord op deze vragen. 

  Lees meer »
 2. Uitleg: Verschil één en twee componenten lak

  Daar waar vroeger de doe het zelver vrijwel altijd één-componenten verf gebruikte, en alleen de professionele jachtschilder twee-componenten gebruikte, zijn er steeds meer doe het zelvers die ook twee-componenten aflak op hun schip schilderen. In dit blogartikel leggen we het verschil uit tussen de één en twee componenten lak.

  Lees meer »
 3. Carbolineum: Wat is een goede vervanger?

  Carbolineum is sinds 2001 in Nederland verboden. Welk product kun je het best ter vervanging van Carbolineum gebruiken? We stellen een aantal alternatieven voor zoals Ecoleum, Impraleum, Bruinoleum, Houtteer, Monumentenbeits en zwarte teer.

  Lees meer »
 4. Antifouling aanbrengen? Alles over de types, werkwijze & benodigdheden

  Voor velen een jaarlijks terugkerend ritueel; het aanbrengen van een nieuwe laag antifouling. Waarom antifouling op de boot aanbrengen...? Immers, het is duur, vaak toch enigszins giftig en u heeft toch ook wel wat beters te doen?! In deze gids leggen we waarvoor het dient, welke soorten er zijn en hoe het aangebracht dient te worden.

  Lees meer »
 5. Polyester boot schilderen? Zo doe je dat | Gids met Stappen


  Een nieuwe polyester schip ziet er natuurlijk strak en glimmend uit. Met de juiste behandeling (was) is het mogelijk dit lang zo te houden. Er komt eens een einde aan die mooie glans en dan wordt het tijd voor een schilderbeurt. In deze gids leggen we u van onder tot boven de waterlijn uit hoe u uw polyester boot of schip het beste kunt schilderen. We beginnen onder de waterlijn en daarna boven de waterlijn.*

  Lees meer »
Loading...