Verf Blog | Advies bij Verfklussen

 1. Hoe lang blijft verf goed? Alles over de houdbaarheid van verf

  Het kiezen van de juiste verf voor je project is essentieel, maar het is ook belangrijk om te weten hoe lang die verf goed blijft. Deze gids helpt je te begrijpen hoe je de houdbaarheid van je verf kunt maximaliseren en wanneer het tijd is om oude verf weg te gooien.

  Lees meer »
 2. Stappenplan schutting beitsen of verven

  Het beitsen (of schilderen) van een schutting is een relatief eenvoudige klus, maar het vereist wel wat voorbereiding en aandacht voor detail voor een duurzaam en mooi eindresultaat. Wij helpen je met een stappenplan om je schutting te beitsen.

  Lees meer »
 3. Hoe verf je een muur? In 5 stappen een strakke muur

  Een nieuwe kleur op de muur kan een kamer compleet transformeren. Maar waar begin je? Volg dit eenvoudige stappenplan en maak van elke muur een kunstwerk.

  Lees meer »
 4. Antifouling verwijderen: een gids voor effectieve reiniging

  Antifouling van je boot verwijderen? Wij helpen je met de juiste stappen. Aparte aanpak voor zelfslijpende en harde antifouling.

  Lees meer »
 5. Boot schoonmaken - Tips voor een glanzende en stralende boot

  Een mooie boot is iets om trots op te zijn, maar het vereist wel regelmatig onderhoud en schoonmaak. Of je nu een zeilboot, motorboot, sloep of jacht hebt, het schoonmaken van je boot is essentieel om de buitenkant te beschermen en de algehele uitstraling te behouden. Hoe doe je dat nu het beste? 

  Lees meer »
 6. Antifouling aanbrengen? Alles over de types, werkwijze & benodigdheden

  Voor velen een jaarlijks terugkerend ritueel; het aanbrengen van een nieuwe laag antifouling. Waarom antifouling op de boot aanbrengen...? Immers, het is duur, vaak toch enigszins giftig en u heeft toch ook wel wat beters te doen?! In deze gids leggen we waarvoor het dient, welke soorten er zijn en hoe het aangebracht dient te worden.

  Lees meer »
 7. Milieuvriendelijke antifoulings: welke is geschikt voor jou?

  Milieuvriendelijke antifoulings: welke is geschikt voor jou?

  Milieuvriendelijk varen: het is steeds meer belangrijk. Dit deel van de markt is nog volop in ontwikkeling, maar het kan nog onduidelijk zijn welke nou geschikt zijn voor verschillende vormen van gebruik. In deze blog zullen dan ook verschillende milieuvriendelijke coatings en antifoulings behandeld worden, om erachter te komen welke nou geschikt is voor uw gebruik!

  Lees meer »
 8. Polyester boot verven? Zo doe je dat | Gids met Stappen


  Een nieuwe polyester schip ziet er natuurlijk strak en glimmend uit. Met de juiste behandeling (was) is het mogelijk dit lang zo te houden. Er komt eens een einde aan die mooie glans en dan wordt het tijd voor een schilderbeurt. In deze gids leggen we u van onder tot boven de waterlijn uit hoe u uw polyester boot of schip het beste kunt schilderen. We beginnen onder de waterlijn en daarna boven de waterlijn.*

  Lees meer »
 9. Kit overschilderen / verven? Zo doe je dat

  Bestaat er overschilderbare kit? Over welke varianten kit kun je wel en over welke kun je niet schilderen? In dit artikel geven we antwoord op al deze vragen.*


  In de bouw is kit een fantastisch product… Alle kieren en naden kunnen mooi en makkelijk worden weggewerkt, met een niet al te duur vulmiddel. Ook voor het waterdicht maken van diverse verbindingen (bijvoorbeeld bij glas) is kit hét product. 

   

  Maar is kit ook overschilderbaar?

  De meeste varianten kit zijn overschilderbaar, behalve kitten op siliconenbasis. Verf hecht namelijk niet op siliconen. Wel zijn hier diverse oplossingen voor. Hieronder de drie verschillende varianten kit en wanneer je welk type het beste kunt gebruiken:

   

  Siliconenkit = niet overschilderbaar

  Het is raadzaam om siliconekit te gebruiken als er geen acceptabele alternatieven zijn. Denk hierbij aan naden in de ba

  Lees meer »
 10. Uitleg: Verschil één en twee componenten lak

  Daar waar vroeger de doe het zelver vrijwel altijd één-componenten verf gebruikte, en alleen de professionele jachtschilder twee-componenten gebruikte, zijn er steeds meer doe het zelvers die ook twee-componenten aflak op hun schip schilderen. In dit blogartikel leggen we het verschil uit tussen de één en twee componenten lak.

  Lees meer »
Pagina
Loading...