Bootverf

 1. Antifouling aanbrengen? Alles over de types, werkwijze & benodigdheden

  Voor velen een jaarlijks terugkerend ritueel; het aanbrengen van een nieuwe laag antifouling. Waarom antifouling op de boot aanbrengen...? Immers, het is duur, vaak toch enigszins giftig en u heeft toch ook wel wat beters te doen?! In deze gids leggen we waarvoor het dient, welke soorten er zijn en hoe het aangebracht dient te worden.

  Lees meer »
 2. Milieuvriendelijke antifoulings: welke is geschikt voor jou?

  Milieuvriendelijke antifoulings: welke is geschikt voor jou?

  Milieuvriendelijk varen: het is steeds meer belangrijk. Dit deel van de markt is nog volop in ontwikkeling, maar het kan nog onduidelijk zijn welke nou geschikt zijn voor verschillende vormen van gebruik. In deze blog zullen dan ook verschillende milieuvriendelijke coatings en antifoulings behandeld worden, om erachter te komen welke nou geschikt is voor uw gebruik!

  Lees meer »
 3. Polyester boot verven? Zo doe je dat | Gids met Stappen


  Een nieuwe polyester schip ziet er natuurlijk strak en glimmend uit. Met de juiste behandeling (was) is het mogelijk dit lang zo te houden. Er komt eens een einde aan die mooie glans en dan wordt het tijd voor een schilderbeurt. In deze gids leggen we u van onder tot boven de waterlijn uit hoe u uw polyester boot of schip het beste kunt schilderen. We beginnen onder de waterlijn en daarna boven de waterlijn.*

  Lees meer »
 4. Uitleg: Verschil één en twee componenten lak

  Daar waar vroeger de doe het zelver vrijwel altijd één-componenten verf gebruikte, en alleen de professionele jachtschilder twee-componenten gebruikte, zijn er steeds meer doe het zelvers die ook twee-componenten aflak op hun schip schilderen. In dit blogartikel leggen we het verschil uit tussen de één en twee componenten lak.

  Lees meer »
Loading...