Sikkens grondverf & primers

Zonder goede basis geen goed eindresultaat... oftewel, grondverf is zeer belangrijk in het verfsysteem. Meest gebruikt is de Sikkens Rubbol Primer (opvolger van de vermaarde Sikkens Onol), maar in het leverprogramma van Sikkens zijn ook specifieke grondverven. Zo is er de sneldrogendeAlphacryl Pure Mat SF, de Rubbol Primer Extra (speciaal als grondverf voor onder hoogglansverf) en de watergedragen Rubbol Rezisto Primer.

En vrijwel allen in kleur te leveren!

Sorteer op
Meesterhand 6047 glasvlies extra zwaar
Glasvlies extra zwaar
Speciale prijs € 157,54 € 130,20 Adviesprijs € 262,57
Herbol Zenit Grund 12,5 ltr
Egaliserende grondverf voor binnenmuren.

Vanaf€ 113,14 Vanaf€ 93,50

Sikkens Alpha Primer
Hoogwaardige dekkende muurprimer voor binnen

Vanaf€ 36,93 Vanaf€ 30,52

Sikkens Alpha Primer Exterior
Hoogwaardige dekkende muurprimer voor buiten

Vanaf€ 51,43 Vanaf€ 42,50

Sikkens Redox BL Multi Primer
Watergedragen multiprimer / hechtprimer voor diverse materialen.

Vanaf€ 46,45 Vanaf€ 38,39

Sikkens Redox EP Multi Primer 1 ltr
Hoogwaardige primer met roestwerende eigenschappen.
Speciale prijs € 41,32 € 34,15 Adviesprijs € 66,11
Sikkens Rubbol BL Isoprimer (wit)
Watergedragen isolerende primer voor binnen en buiten.

Vanaf€ 43,89 Vanaf€ 36,27

Sikkens Rubbol BL Primer
PU versterkte, watergedragen grondverf voor binnen en buiten.

Vanaf€ 42,18 Vanaf€ 34,86

Sikkens Rubbol BL Rezisto Primer
Waterverdunbare grondverf voor binnen en buiten.

Vanaf€ 42,46 Vanaf€ 35,09

Sikkens Rubbol Primer
Grondverf voor binnen en buiten. Vervanger van de Onol.

Vanaf€ 21,94 Vanaf€ 18,13

Sikkens Rubbol Primer Express
Sneldrogende grondverf voor buiten en binnen

Vanaf€ 41,03 Vanaf€ 33,91

Sikkens Rubbol Primer Extra
Grondlak voor buiten

Vanaf€ 43,89 Vanaf€ 36,27

12 items

per pagina

De goede start voor een perfect eindresultaat met Sikkens grondverven

De basis moet goed zijn want anders is er geen goed eindresultaat, dat betekent dus dat grondverf zeer belangrijk is in het verfsysteem. De meest gebruikte is Sikkens Rubbol Primer (voorheen de Primer Plus en vermaarde opvolger van de Sikkens Onol). Er is ook een sneldrogende grondverf namelijk de Rubbol Primer Express. Tevens is er een speciale grondverf voor onder hoogglanslak want hiervoor is de Rubbol Primer Extra speciaal voor. Van de primers en grondverf van Sikkens die leverbaar zijn bij Verfgroothandel.nl worden hieronder een aantal genoemd:

 

Alpha Isoprimer

Deze primer voor binnen is een watergedragen isolatiemiddel op basis van acrylaatdispersie. De belangrijkste eigenschappen van de Alpha Isoprimer zijn dat deze waterkringen isoleert, nicotineaanslag, ingetrokken roet- en vetvlekken, teer en viltstift en tevens houtvezelplaten. Zonder problemen over te schilderen met dispersiemuurverven en waterverdunbaar. Het droogt zeer snel (3-5 uur) en is daarna overschilderbaar. Leverbaar in wit.

 

Alpha Primer SF

De Sikken Alpha Primer SF is een dekkende hechtprimer voor buiten en binnen op basis van acrylaatcopolymeerdispersie. Uitstekende hechting op onbehandelde ondergronden en overschilderbaar met alle dispersie- en siloxaangemodificeerde muurverven. Een voordeel van deze primer is dat deze geurarm is waardoor de ruimte direct weer te gebruiken is. Waterdampdoorlatend, oplosmiddelarm en zeer gemakkelijk te verwerken. Geschikt als grondlaag voor steenachtige ondergronden zoals metselwerk, beton, pleisterwerk, gipskartonplaten en schuurwerk.

 

Alpha Supraliet Primer

Een kleurloze minerale grondverf (voldoet aan DIN18363) voor buitenmuren op basis van poly-silicaat. Zorgt voor een diepe penetratie in de ondergrond en reageert met cement- en/of kalkbepleistering. Heeft een snelle droging en een hoge waterdampdoorlaatbaarheid. Vermindert de absorptie van de ondergrond en is overschilderbaar met mineraalverf.

 

Rubbol BL Rezisto Primer

Deze primer is een huidvet resistente watergedragen voorlak op basis van alkydgemodificeerde acrylaathars. Rezisto Primer van Sikkens heeft een uitstekende dekkracht en een goede vulkracht en vloeiing Het isoleert oude vochtplekken en nicotinevlekken. Het heeft een snelle droging en doorharding (stofdroog in 30 minuten) tevens heeft het een hoge laagdiktevrijheid. Zeer geschikt voor buiten als sneldrogende grondverf.

 

Rubbol Primer

Een grondverf voor buiten op basis van de nieuwe generatie alkydharsen. De Rubbol Primer van Sikkens heeft een goede hechting op diverse ondergronden en heeft een hoge dekkracht, goede vulling en vloei. Deze primer is goed schuurbaar, gemakkelijk verwerkbaar, vochtregulerend en weervast. Geschikt voor het gronden en overgronden van geveltimmerwerk en tevens voor het overgronden van reeds voorbehandelde metalen en kunststoffen.

 

Rubbol Primer Express

De Sikkens Rubbol Primer Express voor buiten is een sneldrogende grondverf op basis van alkydhars. Door de snelle droging (ca 3 uur) is het mogelijk een aantal werkzaamheden snel na elkaar (op één dag) uit te voeren. Deze primer heeft een goede hechting op kaal hout en goed gereinigde en geschuurde oude laklagen. Tevens is de Express weervast en vochtregulerend. Geschikt voor het overgronden en gronden van geveltimmerwerk.

 

Rubbol Primer Extra

De Primer Extra van Sikkens is een halfglanzende voor- en grondlak voor een extreem glansniveau. De grondverf heeft een goede hechting en vulling op onbehandeld of kaal hout en tevens bestaande verflagen en reeds voorbehandelde metalen en harde kunststoffen. Goed schuurbaar, extreem hoge dekkracht, vochtregulerend, de beste basis voor onderhoudswerk.