Blanke lak

Bij Verfgroothandel heeft u een ruime keuze in diverse soorten blanke lak. Ons aanbod is speciaal ontwikkeld voor de toepassing op het hout van boten. Maar heeft u een ander houten oppervlak dat een weersbestendig laklaag moet krijgen, dan is blanke bootlak vaak erg geschikt! Denk bijvoorbeeld aan houten trappen, deuren, leuningen en terrassen. Wij voeren een aantal bekende bootlak merken waaronder: Aemme, De IJssel, Epifanes, Hydrant, International, Owatrol, Ruwa, Golden Wave en Tenco. De hoogglans blanke lakken zijn als één- en twee-componenten leverbaar. Ons assortiment blanke lak biedt keuze uit lak voor het behoud van houtwerk aan de buitenkant, maar ook voor het interieur van uw boot. Tevens heeft u de keuze uit transparante lak voor boven en onder de waterlijn. Verkrijgbaar voor zowel hard- als zacht hout. Veelal bevatten onze bootlakken UV-bescherming zodat de glans extra lang behouden blijft. 

Bekijk ook: Zijdeglans blanke lak | Grond bootlak | Blanke Epifanes bootlak

Sorteer op
Aemme starwind uv 1 ltr
Hoogglanzende lak op fenol hars en Tung-olie basis
Speciale prijs € 29,32 € 24,23 Adviesprijs € 32,57
Golden wave 1 ltr
Klassiek gestookte blanke lak voor het bovenwatergedeelte
Speciale prijs € 27,93 € 23,08 Adviesprijs € 49,86
De IJssel Double Coat Dubbel UV 0_75 ltr
Hoogwaardige 2-componenten blanke lak.

Vanaf€ 47,50 Vanaf€ 39,26

De IJssel Double Coat Karaat 0_75 ltr
2-componenten lak in houttint

Vanaf€ 47,50 Vanaf€ 39,26

De IJssel IJmodur BM grondvernis 1 ltr
Sneldrogende blanke lak op basis van luchtdrogende poly-urethaan
Speciale prijs € 31,28 € 25,85 Adviesprijs € 38,14
De IJssel Jachtlak Hooglans PU 1 ltr
Blanke lak voor binnen en buiten

Vanaf€ 34,21 Vanaf€ 28,27

De IJssel Tweecolux Grondvernis 10 ltr
Blanke grondlak op poly-urethaan basis voor boven water.
Speciale prijs € 237,80 € 196,53 Adviesprijs € 279,76
De IJssel Tweecolux Grondvernis 2 ltr
Blanke grondlak op poly-urethaan basis voor boven water.
Speciale prijs € 65,32 € 53,98 Adviesprijs € 79,65
Epifanes Blanke Bootlak
Blanke Bootlak

Vanaf€ 10,06 Vanaf€ 8,31

Epifanes Hardhoutolievernis
Hardhoutolie

Vanaf€ 16,70 Vanaf€ 13,80

Epifanes Poly_urethane Jachtlak blank 0_75 ltr
2k hoogglans lak

Vanaf€ 38,93 Vanaf€ 32,17

Hempel Classic Varnish 01150 0,75 ltr
Traditionele transparante alkydlak met tungolie
Speciale prijs € 25,22 € 20,84 Adviesprijs € 29,67
Hempel Dura-Gloss Varnish 02080 0,75 ltr
Sneldrogende glanzende lak met een uitstekende balans tussen hardheid en flexibiliteit
Speciale prijs € 26,54 € 21,93 Adviesprijs € 31,22
hydrant bootlak classic 0,75 ltr
Klassieke blanke lak met volle glans
Speciale prijs € 26,72 € 22,08 Adviesprijs € 28,12
hydrant jachtlak 0_75 ltr
Harde glanzende blanke lak voor alle houtsoorten

Vanaf€ 33,75 Vanaf€ 27,89

International compass 0,75
Sneldrogende, duurzame en hoogglanzende vernis op urethaan basis.
Speciale prijs € 39,23 € 32,42 Adviesprijs € 50,95
International goldspar satin pu
Sneldrogende zijdeglans vernis voor binnen gebruik.

Vanaf€ 36,87 Vanaf€ 30,47

International original 0,75 ltr
Traditionele vernis voor algemeen gebruik, goede vloei-eigenschappen en uitstekend glansbehoud.
Speciale prijs € 30,99 € 25,61 Adviesprijs € 40,24
International schooner 0,75 ltr
Klassieke blanke lak obv Tung olie
Speciale prijs € 39,24 € 32,43 Adviesprijs € 50,97
International woodskin
Halfglanzende, ademende houtolievernis. Licht inkleurend, teak kleur

Vanaf€ 29,21 Vanaf€ 24,14

Items 1-20 van 26

per pagina

Bescherm uw hout met blanke lak mat, zijdeglans of hoogglans

Doordat het hout op boten extra te lijden heeft door weer- en wateromstandigheden is het wijs het hout te beschermen met een blanke lak. Buiten in de zon en de regen gaat hout gegarandeerd verkleuren en rotten als het niet beschermd is met een goede laklaag. U heeft de keuze uit hoogglans blanke lak, zijdeglans of een matte blanke lak. Hieronder lichten wij een aantal bootlakmerken en hun transparante lakken toe.

Aemme blanke lak: hoogglans zonder vergeling

Uit het assortiment van Aemme hebben wij de volgende blanke lakken: Starwind UV, Superwind Lucida Gloss, Topkapi en Tropical UV. Dit Italiaanse merk bestaat al vanaf 1947 en heeft producten van superieure kwaliteit. De Starwind UV is bijvoorbeeld een hoogwaardige één component hoogglanzende aflak op basis van Tung-olie en fenol hars. Door toevoeging van de Tung-olie en UV filters heeft deze blanke lak extra hoogglans en een langdurig houdende, hoogwaardige en niet vergelende eindlaag.

Transparante lak van De IJssel Coatings:

De blanke lak van De IJssel Coatings die wij voeren zijn: Double Coat Dubbel UV, Double Coat Karaat en de Jachtlak PU. De IJssel staat bekent om hun complete programma producten die ontwikkeld zijn voor onderhoud, reparatie en nieuwbouw van pleziervaartuigen. Alle producten zijn zorgvuldig op elkaar afgestemd en bieden een optimale bescherming. Als voorbeeld de Double Coat Dubbel UV, dit is een twee componenten blanke lak met een hoogwaardige transparante glans. Speciaal ontwikkeld voor toepassingen waar zeer hoge eisen aan worden gesteld, waaronder krasvastheid en glansbehoud.

Epifanes bootlak: Blanke lak voor elk soort hout

De blanke bootlakken die wij van Epifanes in het assortiment hebben zijn: Blanke bootlak, Hardhoutolievernis en Poly-urethane. Epifanes Jachtlakken produceert al vanaf 1902 een compleet assortiment jachtlakken voor zowel onder als boven de waterlijn en in één- en tweecomponent systemen. De bootlak van Epifanes is een klassieke jachtvernis, ééncomponent en op basis van alkydhars en houtolie/fenol. Zelfs geschikt voor tropische klimaten. Deze blanke lak voor hout heeft een hoge bolle glans, langdurig glansbehoud een optimale vloeiing en een zeer hoge weer- en waterbestendigheid. Blanke bootlak van Epifanes heeft een extra UV filter ingebouwd waardoor het hout optimaal tegen verkleuring door zonlicht beschermt is.

Hydrant jachtlak: Blanke bootlak en meubellak

Van het merk Hydrant heeft verfgroothandel.nl de volgende hoogglans blanke lakken: Bootlak Classic, Jachtlak en PU Jachtlak 2C. De Hydrant Bootlak Classic is geschikt voor vrijwel alle houtsoorten. De samenstelling urethaan versterkte alkydhars/standolie is en specifieke samenstelling die staat voor lang glansbehoud en een hoge elasticiteit en een zeer mooie traditionele bolle glans en oogt als een klassieke vernis. Geschikt voor de blanke afwerking op bijvoorbeeld (hard)houten trappen of leuningen, deuren, relingen van boten enz. Deze blanke lak is voorzien van een actieve UV blokker. De Hydrant interieurvernis mat is een erg geliefde matte blanke lak voor meubels. Deze blanke matte lak wordt niet alleen gebruikt voor bootinterieur, maar ook als meubellak voor eikenhouten tafels en keukenkastjes.

International: 1 of 2 componenten blanke lak

Dit merk heeft het uitgebreidste assortiment aan 1 en 2 componenten blanke lak. In het assortiment van verfgroothandel.nl zijn de volgende hoogglans lakken aanwezig: Compass, Goldspar Satin, Original, Perfection Plus, Schooner Gold, Schooner varnish en Woodskin. Een harde zijdeglans (Goldspar Satin) een twee-component polyurethaan (Perfection Plus) of een klassieke tung-olie gebaseerde jachtlak (Schooner) of de makkelijk te verwerken olievernis (Woodskin) aan u de keuze. Bij elk product zit uitgebreide informatie waarin u de belangrijkste kenmerken aantreft zodat u zeker weet welke hoogglans blanke lak het beste bij u past.

Ruwa Jachtlak: Blanke lak voor buiten en binnen

Dit is wellicht de meest gebruikte jachtlak van Nederland. Vroeger werd het onder de naam Sikkens Rubbol verkocht maar als sinds enige jaren Ruwa jachtlak genoemd. Deze klassiek gestookte blanke bootlak heeft vele toepassingen waaronder natuurlijk voor boten. Tevens wordt Ruwa jachtlak ook veel gebruikt op vloeren (hoewel deze niet bijster slijtvast is), stoelen, tafels, etcetera Het heeft een uitermate goede vloeiing wat erg prettig werkt als u de blanke lak buiten (met mooi door en zonnig weer) aanbrengt. Tevens verschijnt er bij het aanbrengen van meerdere lagen een enorme bolle en diepe glans.