Antifouling boot

De meeste boten worden behandeld met antifouling. Dit betekent letterlijk: anti-aangroei, en gaat de aangroei tegen van bijvoorbeeld algen, wier en schelpen. De antifoulingbehandeling is voor iedere bootbezitter een aanrader. Aangroei heeft namelijk grote nadelen. Om te beginnen is het erg lastig om de aangroei van uw boot te verwijderen. Door het aanbrengen van een antifoulinglaag op uw boot, voorkomt u een urenlange schoonmaakklus en in sommige gevallen blijvende schade aan uw vaartuig. Maar het grootste nadeel van bootaangroei is dat de weerstand in het water omhoog gaat. Dit resulteert in een verhoogd brandstofverbruik en het schip reageert minder goed op aansturing. Zelfslijpende en harde antifouling boot werkt doorgaans maar 1 tot 2 seizoenen. Het is dus raadzaam dit geregeld aan te brengen. Gaat u antifouling voor uw boot kopen? Lees dan goed welk product het meest geschikt is voor uw boot.

Bekijk ook: International antifouling | Epifanes antifouling | Jotun antifouling

14 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. epifanes copper cruise antifouling
  epifanes copper cruise antifouling

  koperhoudende antifouling voor zoet en zout water

  Vanaf € 33,71 € 27,86

 2. epifanes foul away antifouling
  epifanes foul away antifouling

  kopervrije zelfslijpende antifouling voor zoet, brak en tijdelijk zout water

  Vanaf € 39,91 € 32,98

 3. Werdol Kopervrij 0_75 ltr
  epifanes werdol kopervrij

  eroderende onderwaterverf

  Vanaf € 24,48 € 20,23

 4. hempel classic antifouling
  hempel classic antifouling 71220 Efficiënte, polijstende (erodeerbare) aangroeiwerende antifouling.

  Vanaf € 36,55 € 30,21

 5. hempel mille nct
  hempel mille nct antifouling 7173c zelfpolijstende, zelfslijpende antifouling

  Vanaf € 55,85 € 46,16

 6. Hempel Silic One 77450
  Hempel Silic One 77450

  biocidevrije, high-solid, niet-aanhechtende coating

  Vanaf € 69,97 € 57,83

 7. hempel Silic one propeller Kit (2 x 0,375 ltr)
  hempel Silic one propeller Kit (2 x 0,375 ltr) aangroeiwerende laag voor scheepsschroeven
  Aanbiedingsprijs € 64,11 € 52,98 Adviesprijs € 83,25
 8. international interspeed extra antifouling
  international interspeed extra antifouling

  harde antifouling voor zoet en zout/brak water.

  Vanaf € 44,52 € 36,79

 9. international micron lz antifouling
  international micron lz antifouling

  zelfslijpende antifouling voor zoet en brak/zout water

  Vanaf € 44,98 € 37,17

 10. International Uni Pro 225
  International Uni Pro 225

  Polijstende Antifouling

  Vanaf € 120,66 € 99,72

 11. Seajet 023 Teichi Antifouling 2_5 ltr
  Seajes 022 ORENJI Antifouling

  Zelfslijpende koperhoudende antifouling

  Vanaf € 89,08 € 73,62

 12. tenco bottomcoat brons 1 ltr
  Tenco Bottomcoat Brons

  aangroeiwerende onderwatercoating

  Vanaf € 17,62 € 14,56

14 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Welke antifouling boot kopen?

Er zijn vele soorten en merken beschikbaar. Grof gezegd bestaan er momenteel nog 2 soorten: harde- en zelfslijpende antifouling. Er zijn ook middelen die beide eigenschappen bevatten, zoals de Epifanes Copper Cruise. Verfgroothandel heeft in het assortiment ook professionele coatings en biocidevrije antifouling boot middelen. Op deze informatiepagina leggen we uit wat de voor- en nadelen zijn van de producten.

Harde antifouling aanbrengen

Het principe van harde antifouling is dat de laag op de boot intact blijft, maar dat de werkzame stoffen er langzaam uitlogen. Voordeel hiervan is dat het onderwaterschip er optisch goed uit blijft zien. Een nadeel is dat na verschillende malen antifouling aanbrengen door de jaren heen, er een keer een moment komt dat de laag te dik is, en dit allemaal verwijderd dient te worden.

Onderwaterschip behandelen met zelfslijpende antifouling

Zelfslijpende antifouling schuurt zichzelf langzaam af door de wrijving met het water tijdens het varen. Als de onderlaag door de coating heen te zien is, is het duidelijk dat er weer een nieuwe laag aangebracht moet worden.

Door de overheid wordt verplicht dat een anti-fouling een goedkeuringsnummer heeft. Alle producten die Verfgroothandel verkoopt voldoen aan deze eisen. Echter, voor de professionele vaart zijn er andere eisen. Ook deze professionele antifoulings zwart, blauw en rood, worden verkocht bij verfgroothandel, maar deze mogen wettelijk niet worden aangebracht op een pleziervaartuig, zoals een zeilboot. Bij controle kunnen pittige boetes uitgedeeld worden. Op onze webshop staat duidelijk vermeld of het een professioneel product betreft (zoals de Hempel Olympic of de Jotun Seaforce).

Antifouling primer

Gaat u uw onderwaterschip behandelen? Houd er dan rekening mee dat een harde antifouling op een boot alleen aangebracht kan worden over een antifouling primer, zoals de International Primocon primer. Of over een andere harde anti-fouling, zoals de Hempel Hard Racing en International Interspeed Extra. Een zelfslijpende variant kan zowel over een primer, harde als zelfslijpende gezet worden.

Hempel Silic One antifouling

De nieuwste inzichten hebben geleid tot anti-aangroei op siliconen basis. Op siliconen hecht niet veel (vandaar de anti-aangroei eigenschappen), en het grote voordeel is dat deze anti-fouling veel langer meegaat. En een nieuwe laag is relatief makkelijk aan te brengen. Het assortiment Hempel antifouling is koploper in deze innovatie. Hempel Silic One is verkrijgbaar in zwart, donkerblauw en rood. Een laag hydrogel op basis van siliconen zorgt voor een gladde coating. Deze coating voorkomt dat organismen zich aan de romp en de schroef vastzetten. De siliconenpolymeren bevorderen een zelfreinigende werking.

Om schroeven te beschermen tegen aangroei zijn er bij verfgroothandel.nl verschillende speciale setjes verkrijgbaar, zoals Seajet Pellerclean en Hempel Silic One Prepellor kit.

Loading...