Ruwa jachtlak

De Ruwa Jachtlak is wellicht de meest gebruikte blanke lak in Nederland. Vroeger Sikkens Rubbol Jachtlak geheten, maar sinds enige jaren Ruwa genoemd. Klassiek gestookte blanke lak, met vele toepassingen; natuurlijk voor boten, maar wordt ook veel gebruikt op vloeren (hoewel niet bijster slijtvast), tafels, stoelen etcetera. De vloeiing is uitermate goed, en bij het aanbrengen van meerdere lagen verschijnt een enorm diepe en bolle glans. Alle verpakkingen hebben wij voorradig.

 

Bekijk hier alle jachtlakken >

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. ruwa jachtlak 0,25 ltr
  ruwa jachtlak 0,25 ltr blanke bootlak
  Aanbiedingsprijs € 11,59 € 9,58 Normale Prijs € 15,45
 2. ruwa jachtlak 0,75 ltr
  ruwa jachtlak 0,75 ltr blanke bootlak
  Aanbiedingsprijs € 23,96 € 19,80 Normale Prijs € 31,94
 3. ruwa jachtlak 2,5 ltr
  ruwa jachtlak 2,5 ltr blanke bootlak
  Aanbiedingsprijs € 57,72 € 47,70 Normale Prijs € 87,45

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Een van de meest gebruikte lakken in Nederland: Ruwa Jachtlak

Er zijn vele blanke bootlakken verkrijgbaar, maar de Ruwa Jachtlak is al vele jaren een topproduct. Tot ongeveer het jaar 2000 heette het product nog Rubbol, naar de Rubbol fabriek die ooit door Sikkens is overgenomen. Tegenwoordig is de naam veranderd in Ruwa Jachtlak, maar de kwaliteit is nog steeds enorm hoog.

 

Ruwa jachtlak is een klassieke blanke lak, wat inhoudt dat het op basis is van een 1-component bindmiddel (alkydhars), eventueel met olie-toevoeging. Hierdoor is de lak heel goed te verwerken, deze vloeit mooi uit. Tevens voordeel van een klassieke lak, is dat de glans toeneemt met het aantal aangebrachte lagen. In principe zijn 4 lagen voldoende voor goede bescherming (en geeft een mooie glans), maar de glans wordt nog veel dieper (ook wel bolle glans genoemd) na bijvoorbeeld 8 lagen.

 

Ruwa kent vele toepassingen

- het houtwerk van een boot
- op houtwerk buiten op huis (kozijnen en deuren)
- bescherming van meubels
- als klassieke beschermlaag op houten vloeren.

 

Eigenschappen

Hoewel Ruwa niet extra slijtvast is, wordt deze ook veel op houten vloeren en parket gebruikt. Hierdoor krijgt men na verloop van tijd een authentieke look; door slijtage glansgraad-verschillen, en tevens lichte kleurverschillen. Minder geschikt voor het strakke werk (vanwege snellere slijtage), maar uitstekend geschikt als een ‘stoere’ verweerde look wordt nagestreefd.

 

Bij verfgroothandel.nl hebben we een ruime voorraad Ruwa jachtlakken in 0,25 liter, 0,75 liter en 2,5 liter, plus natuurlijk de juiste kwasten en verfrollers om het mee te behandelen. 

Loading...