Tenco Verf en Bootlak

Al in 1885 leverde de verffabriek Touwen & Co. teer aan de binnenvaartschippers. Onder de merknaam Tenco heeft dit bedrijf verfproducten voor beroepsvaart en watersport ontwikkeld. Sinds het wettelijk verbod op bepaalde teerproducten wordt de Tenco Bottom Coat Zwart verf veel gebruikt over de oude teerlagen. Deze kwaliteitsproducten voldoen aan alle actuele milieueisen en zijn op de wensen van hobbyisten en professionals afgestemd. In ons assortiment Tenco verf en bootlak vindt u alle middelen die u nodig heeft om uw schip op een duurzame manier te beschermen en te verfraaien.

Bekijk ook: Tenco Bottomcoat brons | Tenco Topcoat | Tenco bootlak blank

Sorteer op
Tenco Antirust Compound (vast) 5 ltr
Roestwerend middel op basis van natuurlijke vetten en paraffinische componenten
Speciale prijs € 65,21 € 53,89 Adviesprijs € 86,95
Tenco Antirust Compound (vloeibaar) 5 ltr
Roestwerende olie om de levensduur van staal te verlengen
Speciale prijs € 40,18 € 33,21 Adviesprijs € 52,88
Tenco Bootlak blank 0_75 ltr
Matte sneldrogende blanke bootlak
Speciale prijs € 16,69 € 13,79 Adviesprijs € 21,95
Tenco bootlak 0_75 ltr
Zeer hoogglanzende aflak voor boven de waterlijn, obv polyurethaan-alkydhars.

Vanaf€ 20,96 Vanaf€ 17,32

Tenco bootprimer 0_75 ltr
Hechtprimer voor hout, staal en polyester

Vanaf€ 18,71 Vanaf€ 15,46

Tenco bottomcoat brons 1 ltr
Aangroeiwerende onderwatercoating

Vanaf€ 18,71 Vanaf€ 15,46

Tenco bottomcoat zwart 1 ltr
Onderwatercoating voor hout, staal en verouderd polyester

Vanaf€ 17,96 Vanaf€ 14,84

Tenco topcoat zwart 1 ltr
Speciale coating voor bovenwater voor hout, staal en polyester

Vanaf€ 16,12 Vanaf€ 13,32

8 items

per pagina

Tenco bootlak

 • Tenco bootlak blank
  De Tenco blanke lak is een op alkyd-polyurethaanharsen gebaseerde jachtlak voor gebruik op hardhout boven de waterlijn. Hij zorgt voor een mooie hoogglans afwerking met een hoge slijtvastheid en is bestand tegen de invloeden van zoet en zout water. Aan te brengen is dit product met een kwast, verfroller of verfspuit. Deze kwaliteitslak is uitermate geschikt voor de bescherming van het scheepsinterieur, zoals meubels, deuren en kozijnen.
 • Tenco bootlak in kleuren
  De basis van de Tenco bootlak kleur is polyurethaan-alkydhars en lichtechte kleurpigmenten. Deze gemakkelijk met een kwast, roller of verfspuit aan te brengen kleurlak wordt altijd verwerkt in combinatie met de Tenco bootprimer. Het is een verf toe te passen boven de waterlijn. Eéncomponenten PU-boot en jachtlakken van alle bekende merken kunnen met deze, in 13 actuele kleuren verkrijgbare lak, overgeschilderd worden.

Tenco bottomcoat verf

 • Tenco bottomcoat zwart
  De Bottomcoat is een onderwaterverf met een uitstekende hechting op kaal staal, hout, polyester of beton. Er is geen grondering met een primer nodig. Behalve voor schepen, welke op zoet of brak water varen, wordt deze coating ook voor de bescherming en het onderhoud van steigers, sluisdeuren, damwanden etc. gebruikt. Ook hecht deze bottomcoat uitstekend op oude teer- en bitumenlagen. Uit ervaringen is de Bottomcoat eenvoudig in onderhoud. Deze beschermende zwart coating is speciaal voor pleziervaart- en binnenvaartschepen welke varen op brak of zoet water.
 • Tenco bottomcoat brons
  Deze bronskleurige Tenco verf wordt over een laag zwarte onderwaterverf (bottomcoat zwart) aangebracht. Er ontstaat een afwerklaag die het aanhechten van algen tegen gaat. De coating wordt vooral gebruikt bij plezier en beroepsvaart in zoet of brak water. Door de gladde laag kunnen eventuele aangegroeide algen etc. makkelijk verwijderd worden. Voor het schilderen kunt u een kwast, roller of verfspuit gebruiken.

Tenco topcoat zwart

De Tenco topcoat is speciaal ontwikkeld voor de bescherming en conservering van schepen boven de waterlijn. Het is een roestwerende verf geschikt voor hout, staal polyester en beton. Deze zwarte verf hecht zonder primer op oude teer- en bitumenlagen. Met de kwast, roller of verfspuit is de topcoat eenvoudig en snel aan te brengen. Dit product is een uitstekende en vooral milieuvriendelijke vervanging van de oude teer- en bitumenproducten.

Tenco verf en primer:

De uitstekend dekkende bootprimer is geschikt als grondlaag voor de Tenco verf en bootlak. Op basis van speciale grondstoffen is deze universele primer toepasbaar op polyester, metaal en hout boven de waterlijn. Leverbaar in de kleuren wit en grijs.