Wilsor kunsthars

Kunstharsen, in dit geval Wilsor kunsthars en polyesterhars, worden veel gebruikt in de industrie, jachtbouw en hobby. De harsen van Wilsor zijn zeker niet duur, en kwalitatief prima. Grotere verpakkingen voor professioneel verbruik, maar ook kleine setjes voor hobby of reparatie. Polyesterhars droogt zeer snel (binnen een half uur), Wilsor epoxy hars doet daar langer over (tot 16 uur), maar de laatste is meer waterdampdicht. Verder levert Wilsor toebehoren als glasmatten, maar ook een ruim assortiment plamuren (polyesterplamuur, epoxyplamuur en houtrotvuller).
Sorteer op
Wilsor bp verharder tube
Verharder voor polyesterplamuur
Speciale prijs € 2,18 € 1,80 Adviesprijs € 2,65
Wilsor epoxyhars 0_3 ltr
Blanke epoxyhars voor lamineren

Vanaf€ 14,58 Vanaf€ 12,05

Wilsor Epoxyplamuur
Plamuur voor onder en boven water

Vanaf€ 13,18 Vanaf€ 10,89

Wilsor glasmat haksel
Glasmat voor lamineren met polyesterhars
Speciale prijs € 4,99 € 4,12 Adviesprijs € 6,09
Wilsor glasvezelplamuur 0_15 kg
Sneldrogende polyesterplamuur, glasvezelversterkt

Vanaf€ 5,49 Vanaf€ 4,54

Wilsor glasweefsel mat 0,5 mtr
Glasmat voor lamineren met epoxyhars
Speciale prijs € 5,95 € 4,92 Adviesprijs € 7,26
Wilsor glasweefsel mat 1 mtr
Glasmat voor lamineren met epoxyhars
Speciale prijs € 10,48 € 8,66 Adviesprijs € 12,78
wilsor houtverzegeling
Dunne houtimpregneer
Speciale prijs € 19,49 € 16,11 Adviesprijs € 23,78
Wilsor houtvulpasta 0_5 kg
Houtvulmiddel op epoxybasis

Vanaf€ 13,82 Vanaf€ 11,42

Wilsor polyesterhars 0_5 ltr
Sneldrogende polyesterhars voor lamineren

Vanaf€ 12,21 Vanaf€ 10,09

Wilsor polyester reparatieset
Compleet setje voor polyester-reparatie
Speciale prijs € 10,87 € 8,98 Adviesprijs € 13,25
Wilsor polyesterplamuur 0_2 kg
Sneldrogende polyesterplamuur

Vanaf€ 4,96 Vanaf€ 4,10

12 items

per pagina

WIlsor Kunsthars voor hobby / industrie en jachtbouw

Het merk Wilsor wordt veel gebruikt in de industrie, jachtbouw en hobby. Hieronder worden een paar producten uitgelicht.

Wilsor Epoxy Hars:

De epoxy hars wordt geleverd in 4 verschillende formaten (0,3 - 0,7 - 1,4 en 7 kilo). Het is een hoogwaardige transparante epoxy hars voor lamineren en is sterk en slijtvast. Deze hars hecht in principe aan elke ondergrond en daarbij tast het de ondergrond (bijv. polystyreenschuim) niet aan. De Epoxyhars heeft geen krimp bij uitharding en is daarom heel erg geliefd voor het maken van mallen en tevens komt kromtrekken door krimp niet voor.

Wilsor Epoxy Plamuur:

De epoxyplamuur is leverbaar in twee formaten (0,4 en 1 kilo). Deze epoxy plamuur bestaat uit een epoxy en een vulmiddel, het is een fijne witte afwerkplamuur. Het hecht aan vrijwel elke ondergrond en geeft geen krimp tevens geeft het een betere waterdamp dichtheid.

Wilsor Glasvezel Plamuur:

Glasvezelplamuur van Wilsor is op basis van Polyesterhars met vulmiddelen. Doordat deze plamuur goed blijft "staan" kunnen er flinke gaten (ter grootte van een 2 euromunt) overbrugd kunnen worden. Het bestaat uit bijna zuivere hars en de nadruk ligt hier op sterkte en minder op schuurbaarheid. Het is niet bedoeld als afwerkplamuur maar als sterke ondergrond waarover later afgeplamuurd kan worden.

Wilsor Houtverzegeling:

Deze houtverzegeling is op basis van epoxy en is zeer dun met een gemakkelijke mengverhouding (1:1). Het kan worden toegepast op hout (nieuw of aangetast) wat bloot wordt gesteld aan de inwerking van vocht. Het trekt door zijn dunne vloeibare consistentie makkelijk in het hout, vooral bij enigzins poreuze of aangetast hout. De houtvezels en schadelijke micro-organismen worden volledig ingekapseld.

Wilsor Houtvulpasta:

De houtvulpasta krimpt niet en het aan bijna alles (behalve polyethyleen, polypropyleen, teflon e.d.) en is zeer geschikt voor hout en betonreparaties. Als het product is aangebracht is het net als hout te zagen, schuren en bespijkeren en houtschroeven kunnen worden ingedraaid (wel een klein voorloop gaatje voorboren). Het eindproduct is geheel watervast doordat het op epoxybasis gefabriceerd is. De houtvulpasta is zodanig ingesteld dat het iets flexibel blijft hierdoor kan het de werking van hout volgen.

Wilsor Polyesterhars:

De Polyesterhars is leverbaar in twee formaten 0,5 en 1 liter en tevens leverbaar als een set met glasmat. De kleinverpakking geeft een gelig eindproduct en de grootvepakking geeft een transparant eindproduct. Beide soorten vergelen onder invloed van UV.

Wilsor Polyesterplamuur (grijs):

Deze sneldrogende Polyester Plamuur is leverbaar in 0,2 - 0,4 - 0,8 en 2 kilo. De plamuur is op basis van polyesterhars met vulmiddelen. Het is een grovere plamuur en geschikt om op staalplaat te hechten maar kan tevens ook op droog hout en steen worden aangebracht. Door het verhardingsproces krimpt het iets, hierdoor veroorzaakt het wel eens hechtingsproblemen. Het is beter om in dunne lagen op te brengen dan ineens een dikke laag.