Wilsor kunsthars

Kunstharsen, in dit geval Wilsor kunsthars en polyesterhars, worden veel gebruikt in de industrie, jachtbouw en hobby. De harsen van Wilsor zijn zeker niet duur, en kwalitatief prima. Grotere verpakkingen voor professioneel verbruik, maar ook kleine setjes voor hobby of reparatie. Polyesterhars droogt zeer snel (binnen een half uur), Wilsor epoxy hars doet daar langer over (tot 16 uur), maar de laatste is meer waterdampdicht. Verder levert Wilsor toebehoren als glasmatten, maar ook een ruim assortiment plamuren (polyesterplamuur, epoxyplamuur en houtrotvuller).

12 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. wilsor bp verharder tube
  wilsor bp verharder 50 gram verharder voor polyesterplamuur
  Aanbiedingsprijs € 1,98 € 1,64 Adviesprijs € 2,42
 2. wilsor epoxyhars 0_3 ltr
  Wilsor Epoxy Hars

  blanke epoxyhars voor lamineren

  Vanaf € 12,58 € 10,40

 3. Wilsor Epoxyplamuur
  Wilsor Epoxyplamuur

  plamuur voor onder en boven water

  Vanaf € 13,82 € 11,42

 4. wilsor glasmat haksel
  wilsor glasmat haksel 0,5 mtr glasmat voor lamineren met polyesterhars
  Aanbiedingsprijs € 4,76 € 3,93 Adviesprijs € 5,80
 5. wilsor glasvezelplamuur 0_15 kg
  Wilsor Glasvezelplamuur

  sneldrogende polyesterplamuur, glasvezelversterkt

  Vanaf € 5,49 € 4,54

 6. wilsor glasweefsel mat 0,5 mtr
  wilsor glasweefselmat 100 grams 0,5 mtr glasmat voor lamineren met epoxyhars
  Aanbiedingsprijs € 5,41 € 4,47 Adviesprijs € 6,59
 7. wilsor glasweefsel mat 1 mtr
  wilsor glasweefselmat 100 grams 1 mtr glasmat voor lamineren met epoxyhars
  Aanbiedingsprijs € 9,35 € 7,73 Adviesprijs € 11,41
 8. wilsor houtverzegeling
  wilsor houtverzegeling (set) 0,5 liter dunne houtimpregneer
  Aanbiedingsprijs € 16,84 € 13,92 Adviesprijs € 20,55
 9. wilsor houtvulpasta 0_5 kg
  Wilsor Houtvulpasta

  houtvulmiddel op epoxybasis

  Vanaf € 13,82 € 11,42

 10. wilsor polyesterhars 0_5 ltr
  Wilsor Polyesterhars

  sneldrogende polyesterhars voor lamineren

  Vanaf € 10,56 € 8,73

 11. wilsor polyester reparatieset
  wilsor polyesterhars reparatieset compleet setje voor polyester-reparatie
  Aanbiedingsprijs € 9,93 € 8,21 Adviesprijs € 12,11
 12. wilsor polyesterplamuur 0_2 kg
  Wilsor Polyesterplamuur

  sneldrogende polyesterplamuur

  Vanaf € 4,96 € 4,10

12 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

WIlsor Kunsthars voor hobby / industrie en jachtbouw

Het merk Wilsor wordt veel gebruikt in de industrie, jachtbouw en hobby. Hieronder worden een paar producten uitgelicht.

Wilsor Epoxy Hars:

De epoxy hars wordt geleverd in 4 verschillende formaten (0,3 - 0,7 - 1,4 en 7 kilo). Het is een hoogwaardige transparante epoxy hars voor lamineren en is sterk en slijtvast. Deze hars hecht in principe aan elke ondergrond en daarbij tast het de ondergrond (bijv. polystyreenschuim) niet aan. De Epoxyhars heeft geen krimp bij uitharding en is daarom heel erg geliefd voor het maken van mallen en tevens komt kromtrekken door krimp niet voor.

Wilsor Epoxy Plamuur:

De epoxyplamuur is leverbaar in twee formaten (0,4 en 1 kilo). Deze epoxy plamuur bestaat uit een epoxy en een vulmiddel, het is een fijne witte afwerkplamuur. Het hecht aan vrijwel elke ondergrond en geeft geen krimp tevens geeft het een betere waterdamp dichtheid.

Wilsor Glasvezel Plamuur:

Glasvezelplamuur van Wilsor is op basis van Polyesterhars met vulmiddelen. Doordat deze plamuur goed blijft "staan" kunnen er flinke gaten (ter grootte van een 2 euromunt) overbrugd kunnen worden. Het bestaat uit bijna zuivere hars en de nadruk ligt hier op sterkte en minder op schuurbaarheid. Het is niet bedoeld als afwerkplamuur maar als sterke ondergrond waarover later afgeplamuurd kan worden.

Wilsor Houtverzegeling:

Deze houtverzegeling is op basis van epoxy en is zeer dun met een gemakkelijke mengverhouding (1:1). Het kan worden toegepast op hout (nieuw of aangetast) wat bloot wordt gesteld aan de inwerking van vocht. Het trekt door zijn dunne vloeibare consistentie makkelijk in het hout, vooral bij enigzins poreuze of aangetast hout. De houtvezels en schadelijke micro-organismen worden volledig ingekapseld.

Wilsor Houtvulpasta:

De houtvulpasta krimpt niet en het aan bijna alles (behalve polyethyleen, polypropyleen, teflon e.d.) en is zeer geschikt voor hout en betonreparaties. Als het product is aangebracht is het net als hout te zagen, schuren en bespijkeren en houtschroeven kunnen worden ingedraaid (wel een klein voorloop gaatje voorboren). Het eindproduct is geheel watervast doordat het op epoxybasis gefabriceerd is. De houtvulpasta is zodanig ingesteld dat het iets flexibel blijft hierdoor kan het de werking van hout volgen.

Wilsor Polyesterhars:

De Polyesterhars is leverbaar in twee formaten 0,5 en 1 liter en tevens leverbaar als een set met glasmat. De kleinverpakking geeft een gelig eindproduct en de grootvepakking geeft een transparant eindproduct. Beide soorten vergelen onder invloed van UV.

Wilsor Polyesterplamuur (grijs):

Deze sneldrogende Polyester Plamuur is leverbaar in 0,2 - 0,4 - 0,8 en 2 kilo. De plamuur is op basis van polyesterhars met vulmiddelen. Het is een grovere plamuur en geschikt om op staalplaat te hechten maar kan tevens ook op droog hout en steen worden aangebracht. Door het verhardingsproces krimpt het iets, hierdoor veroorzaakt het wel eens hechtingsproblemen. Het is beter om in dunne lagen op te brengen dan ineens een dikke laag.

Loading...