Epifanes antifouling

Een antifouling van Epifanes is een bekend product in de plezier- en beroepsvaart. Al sinds 1902 brengt Epifanes antifouling op de markt van een uitmuntende kwaliteit. De verven garanderen een langdurig aangroeiwerende werking, met weinig onderhoud. De verven zijn in meerdere kleuren in de handel en combineren goed met het kleurenpalet van de bootlakken. De verschillende soorten Epifanes antifouling zijn toe te passen op houten, stalen, polyester en aluminium schepen. Epifanes heeft als antifouling de koperhoudende Copper Cruise, een zelfslijpende antifouling, ook leverbaar in heldere kleuren. Geschikt voor zoet en zout water. Als kopervrij alternatief zijn er de Foul Away, en de voordelige Werdol Kopervrij. Deze zijn in principe alleen geschikt voor zoet water, vanwege kopervrij zijn deze wel uitermate geschikt voor aluminium. Uiteraard leveren wij deze producten voor een zeer scherpe prijs.

Sorteer op
Epifanes copper cruise antifouling
Koperhoudende antifouling voor zoet en zout water

Vanaf€ 34,92 Vanaf€ 28,86

Epifanes foul away antifouling
Kopervrije zelfslijpende antifouling voor zoet, brak en tijdelijk zout water

Vanaf€ 41,33 Vanaf€ 34,16

Epifanes Multiguard +
Teervervanger voor onder en boven water
Speciale prijs € 55,84 € 46,15 Adviesprijs € 71,60
Werdol Kopervrij 0_75 ltr
Eroderende onderwaterverf

Vanaf€ 25,35 Vanaf€ 20,95

4 items

per pagina

De Epifanes copper cruise

Epifanes copper cruise antifouling is een halfglansverf in 6 kleuren: wit, zwart, lichtblauw, donkerblauw, roodbruin en rood. Het is een koper- en biocide houdende high performance antifouling met een effectief zelfslijpende werking. De verflaag wordt door de weerstand van het water voortdurend afgeslepen, waardoor een glad onderwaterschip behouden blijf. Om dit goed te laten werken is een minimum snelheid van 5 knopen en een maximumsnelheid van 30 knopen aan te raden.

Epifanes antifouling kan in combinatie met een geschikt primersysteem als aangroeiende laag aangebracht worden op alle houten, stalen en polyester jachten. In verband met het ontstaan van corrosie kan deze verf niet toegepast worden op aluminium schepen. Epifanes antifouling is makkelijk met een kortharige roller of een langharige kwast aan te brengen. Geadviseerd wordt om 2 tot 3 lagen Epifanes copper cruise onverdund aan te brengen. Het schip kan na minimaal 24 uur en maximaal 1 maand te water worden gelaten.

De Epifanes copper cruise is in blikken met volgende inhoud te koop:

  • Epifanes copper cruise 0,75 liter.
    Deze inhoud is voldoende voor 7,5 m² tot 9 m².
  • Epifanes copper cruise 2.5 liter.
    Deze inhoud is voldoende voor 25 m² tot 30 m².
  • Epifanes copper cruise 5 liter.
    Deze inhoud is voldoende voor 50 m² tot 60 m².

De Epifanes waterlijnverf

Epifanes waterlijnverf is speciaal ontwikkeld voor een mooie strakke afwerking tussen het onderwater- en bovenwaterschip. Het is een hoogglanzende ééncomponent verf op basis van lijnolie gemodificeerde alkydhars, welke zeer goed bestand is tegen de invloed van water en wind. Dit product is in 6 kleuren in de handel: zwart, groen, lichtblauw, donkerblauw, wit en rood. Omdat deze kleuren goed met de kleuren van de Epifanes antifouling te combineren zijn, ontstaat een mooi en esthetische geheel. Deze waterlijnverf laat zich makkelijk met een kortharige roller of langharige kwast aanbrengen en heeft een uitstekende hechting op de Epifanes antifouling en de Epifanes bootlak. Het beste kan deze verf 5 - 10 cm boven de waterspiegel (bij volle belasting) aangebracht worden, zodat het product niet constant met water in aanraking komt. Het product is te gebruiken als afwerking over bestaande verflagen op hout, staal, polyester en aluminium.