Owatrol olie

Al sinds jaar en dag een begrip in de maritieme wereld: Owatrol olie. Dit merk ontwikkelt houtolie en primers voor de behandeling van hout dat veel in aanraking komt met water. De producten zijn uitermate geschikt voor boothout, maar ook tuinmeubelen en terrassen. Owatrol heeft ook een mooie productlijn roestwerende primers. Voor de behandeling van metaal gebruikt u de C.I.P. en de Owatrol Olie Puur. Voor hout de D1 olie en de D2 olie. De Olie Puur wordt naast de conserverende toepassingen ook veel gebruikt als 'verdunner' voor verf. De verf vloeit hierdoor beter, waardoor een beter eindresultaat het gevolg is. Tegenwoordig is hier ook een variant voor watergedragen verf van: de Floetrol. Deze kan ook door (latex) muurverf gemengd worden om minder strepen te zien als de verf opdroogt. Kortom: heeft u een ondergrond te behandelen die goed beschermt moet worden tegen weer, wind en water? Dan is dit het merk dat wij aanbevelen.

Bekijk ook: Owatrol Rustol | Owatrol Floetrol | Owatrol D1

Sorteer op
Owatrol Deks Olje D1 Olie 1 ltr
Dunne impregneerolie

Vanaf€ 28,83 Vanaf€ 23,83

Owatrol deks olje D2 olie 1 ltr
Hooglanzende olie als aflak over Owatrol d1 olie

Vanaf€ 35,36 Vanaf€ 29,22

Owatrol Floetrol 1 ltr
Droogvertrager voor watergedragen verf
Speciale prijs € 20,68 € 17,09 Adviesprijs € 25,85
Owatrol Polytrol 0.5L
Kleurhersteller voor kunststof, steen, metaal, cement, tegels
Speciale prijs € 16,56 € 13,69 Adviesprijs € 19,95
Owatrol Rustol C_I_P_ 0_5 ltr
Roestvastzettende menie voor boven en onder water

Vanaf€ 24,94 Vanaf€ 20,61

Owatrol Rustol Olie Puur 1 ltr
Roestvastzetter en verftoevoeging

Vanaf€ 16,40 Vanaf€ 13,55

6 items

per pagina

Beschermende Owatrol olie om verwering mee tegen te gaan

Om oppervlakten te beschermen en te primen is Owatrol olie de uitkomst. Deze olie is er voor zowel metalen alsook houten objecten. Denk dus bijvoorbeeld aan een roestig hek waar een beschermende laag op aangebracht moet worden. Of geef een houten scheepsdek opnieuw glans met de houtolie. Voordat u een type kiest, bekijk eerst met welk oppervlak u gaat werken en aan welke omstandigheden het oppervlak blootgesteld is. Er zijn namelijk verschillende types en ieder type heeft unieke eigenschappen. Als u bijvoorbeeld met water- of acrylverf bezig bent dan kunt u Owatrol Floetrol als gietmiddel gebruiken. Even goed mengen en u hebt een kleurrijke substantie die streepvrij op muren kan worden aangebracht.

Owatrol Roest als bescherming voor ijzeren oppervlakken

Bescherm metalen ondergronden tegen roest met de primer Owatrol Rustol. Kies bijvoorbeeld de C.I.P. roestafdichting metalen primer 2,5 liter. Dit product kunt u op alle ondergronden gebruiken. Dit product is populair op boten omdat het compatibel is met de meeste houtsoorten die op scheepsdekken gebruikt worden.

Owatrol CIP en Owatrol olie puur

Voor niet-watergedragen verf kan Owatrol olie puur ingezet worden als verdunner. Dit type heeft conserverende toepassingen en is geschikt voor metalen oppervlakken. Owatrol C.I.P primer gaat nu verder onder de naam Rustol C.I.P. Dit product is een anti-corrosie middel dat direct op roest aangebracht kan worden. Daarnaast is de olielaag hittebestendig tot +175 °C.

Alle hens aan dek met Rustol Owatrol olie

Dit impregneermiddel kan gebruikt worden voor zowel houten alsook metalen oppervlakken. Neem bijvoorbeeld Owatrol D1 olie; deze is ideaal om verschillende dichte houtsoorten te beschermen. Toepassingen kunnen bijvoorbeeld scheepsdekken of tuinmeubelen zijn. Een ander type biocide dat veel ingezet wordt op schepen is Owatrol D2 olie. Deze is geschikt om een mooie glans aan te brengen op exotische houtsoorten. Bekijk uw dek om te bepalen welk type olie geschikt is voor het houtsoort van uw boot.

Houd hout mooi met Owatrol olie

U heeft de keuze uit twee soorten olie voor hout. De D1 Owatrol olie is ideaal voor exotische houtsoorten zoals:

  • Teak
  • Mahonie
  • Movingui

D2 houtolie is geschikt voor de volgende houtsoorten met een hoge dichtheid:

  • Meranti
  • Iroko
  • Eikenhout

Owatrol olie waar te koop?

Op verfgroothandel.nl kunt u de meeste producten van Owatrol olie bestellen. Bekijk van te voren de eigenschappen van het materiaal waarmee u werkt. Gebruikt u watergedragen verf? Wordt het product gebruikt als primer of voor glans? Werkt u met hout of metaal? Beantwoord deze vragen en gebruik bovenstaande informatie om u op weg te helpen. Op de product pagina's staat ook vaak een uitgebreide product omschrijving die u verder op weg helpt op het juiste product aan te schaffen.