Owatrol olie

Al sinds jaar en dag een begrip in de wereld van bootverf; Owatrol Olie, Voor metaal de C.I.P. en de Owatrol Olie Puur, en voor hout de D1 olie en de D2 olie. De Owatrol Olie Puur wordt naast de conserverende toepassingen ook veel gebruikt als 'verdunner' voor verf. De verf vloeit hierdoor beter, waardoor een beter eindresultaat het gevolg is. Tegenwoordig is hier ook een variant voor watergedragen verf van: de Floetrol. Deze kan ook door (latex) muurverf gemengd worden om minder strepen te zien als de verf opdroogt.

10 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Owatrol Deks Olje D1 Olie 1 ltr
  owatrol deks olje d1 olie 1 ltr dunne impregneerolie
  Aanbiedingsprijs € 24,94 € 20,61 Normale Prijs € 27,71
 2. Owatrol Deks Olje D1 olie 2,5 ltr
  owatrol deks olje d1 olie 2,5 ltr dunne impregneerolie
  Aanbiedingsprijs € 58,43 € 48,29 Normale Prijs € 64,92
 3. Owatrol deks olje D2 olie 1 ltr
  owatrol deks olje d2 olie 1 ltr hooglanzende olie als aflak over Owatrol d1 olie
  Aanbiedingsprijs € 30,55 € 25,25 Normale Prijs € 33,94
 4. Owatrol Deks Olje D2 olie 2,5 ltr
  owatrol deks olje d2 olie 2,5 ltr hooglanzende olie als aflak over Owatrol d1 olie
  Aanbiedingsprijs € 65,56 € 54,18 Normale Prijs € 72,84
 5. Owatrol Floetrol 1 ltr
  owatrol floetrol 1 ltr

  droogvertrager voor watergedragen verf

  Aanbiedingsprijs € 18,46 € 15,26 Normale Prijs € 20,51
 6. Owatrol Rustol C.I.P. 0,5 ltr
  owatrol rustol c.i.p. 0,75 ltr roestvastzettende menie voor boven en onder water
  Aanbiedingsprijs € 24,94 € 20,61 Normale Prijs € 27,71
 7. Owatro Rustoll C.I.P. 2,5 ltr
  owatrol rustol c.i.p. 2,5 ltr roestvastzettende menie voor boven en onder water
  Aanbiedingsprijs € 88,49 € 73,13 Normale Prijs € 98,31
 8. Owatrol Rustol Olie Puur 0,5 ltr
  owatrol rustol olie puur 0,5 ltr roestvastzetter en verftoevoeging
  Aanbiedingsprijs € 14,16 € 11,70 Normale Prijs € 15,73
 9. Owatrol Rustol Olie Puur 1 ltr
  owatrol rustol olie puur 1 ltr roestvastzetter en verftoevoeging
  Aanbiedingsprijs € 23,30 € 19,26 Normale Prijs € 25,89
 10. Owatrol Rustol Olie Puur 5 ltr
  owatrol rustol olie puur 5 ltr roestvastzetter en verftoevoeging
  Aanbiedingsprijs € 89,79 € 74,21 Normale Prijs € 99,76

10 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Welke Owatrol olie moet ik kiezen?


Owatrol is een merk met een dubbele oorsprong, met vakkennis uit twee landen. Uit Noord-Amerika is de deskundigheid van antiroestbescherming ontwikkeld en in Scandinavië de bescherming van hout in de maritieme sector. Owatrol Olie heeft een eigen ontwikkelings- en onderzoekslaboratorium waar het ontwikkelen, en innoveren van doeltreffende oplossingen centraal staan en zij streven naar effectieve producten. Als sinds 1956 is Owatrol Rustol het meest doeltreffende product tegen roest. De Deks Olje D1 is een houtverzadiger voor exotisch hout buiten en de Deks Olje D2 is een prachtige hoogglansvernis voor houtwerk buiten. De D1 kan afzonderlijk worden gebruikt maar kan ook dienen als onderlaag voor de D2. Er is altijd een oplossing met dit merk. De gebruiksaanwijzingen van alle producten staat vermeld bij alle producten op onze website. Uit deze productserie voeren wij de volgende producten:


Deks Olje D1 zijdeglans:
Deze Owatrol olie is een houtverzadiger die geschikt is voor exotische houtsoorten en is op basis van natuurlijke olie en alkydharsen. De moeilijk te impregneren harde en vettige houtsoorten zoals Teak, Mahonie, Movingui, Ipe... Het dringt zeer diep in het hout in en vormt geen film en geeft een olieglans. Geschikt voor het impregneren van o.a. vlonders, tuinmeubelen, terrassen, scheepsdekken, poorten en de opbouw van boten. Owatrol Deks Olje D1 kan boven en onder de waterlijn worden gebruikt het zorgt voor een perfecte isolatie en is een hechtlaag voor de verwerking met de traditionele onderwater producten. Geschikt voor verticale en horizontale oppervlakken. De Anza Antex roller en de Anza Titanium kwast zijn geschikt voor het verwerken van deze D1 olie.


Deks Olje D2 hoogglans:
De Owatrol olie Deks D2 is een kleurloos, hoogglanzende olie die geschikt is als aflak voor de Owatrol Deks Olje D1. Deze Owatrol olie is geschikt voor een snelle renovatie waarbij je het hout niet vooraf hoeft te schuren of kaal te maken. Het is een transparante vernis die goed vloeit waardoor de houtnerf goed zichtbaar blijft. Er vormt zich een Soepele doch sterke film waar in zich geen blaasjes en barsten kunnen vormen en daardoor niet afschilfert, tussen de lagen in is schuren niet nodig. Deze langdurige bescherming is eenvoudig te onderhouden, regelmatig af wassen met zoet water volstaat. Geschikt voor buiten en binnen op verticale en horizontale vlakken. Uitstekend te gebruiken op oud en nieuw exotisch hout waaronder teak, bangkirai, mahonie, ipe, movinggui... gebruikt in tuinmeubilair, poorten, ramen, deuren, lijstwerk, lambrisering... De D2 olie is alleen geschikt voor verwerking boven de waterlijn. Het beste op te brengen met de Anza Antex microvezel rol of de Anza Titanium platte kwast.


Floetrol:
Floetrol is een latex verftoevoeging voor buiten en binnen dan acryl- en emulsieverven de vloei-eigenschappen geeft van olieverf. Tevens de ongunstige uitwerking van invloeden van het weer en oppervlaktecondities op verf en primer verbeterd. Dit voorkomt daardoor rolafdrukken en verfstrepen. Owatrol olie Floetrol heeft een gunstig effect op de verwerkbaarheid van verf, ook in moeilijke weersomstandigheden (hoge luchtvochtigheid of extreme kou of warmte). Ook verlengt het de open tijd van verf waardoor je tijd hebt bepaalde speciale decoratie-effecten kunt uitvoeren en geeft dan een gespoten resultaat. Als de verfspuit of andere spuitapparatuur onderdelen wordt gebruikt heeft het een gunstig effect op de levensduur van het apparaat en verbetert het spuitpatroon en zorgt voor een betere dekking. Deze verftoevoeging kan zowel voor binnen als buiten verwerkt worden en is geschikt voor watergedragen verven: vinylverf, emulsieverf en acrylverf. Floetrol heeft geen invloed op de glansgraad mat of zijdeglans en kleur van de verven, het kan alleen de glans van hoogglans wel verminderen.


Rustol C.I.P.:
Deze primer is corrosiewerend speciaal voor omgevingen die veeleisend zijn. Rustol C.I.P. kan overschilderd worden met de meeste versystemen. Een universele grondlaag welke niet oplost en een goede hechting van volgende lagen garandeert. Binnen en buiten te verwerken en is te gebruiken op nieuwe of verroeste ondergronden. De primer geeft een perfecte isolatie van gezond metaal en heeft een exceptionele hechting, een duurzame werking door indringing en passivering van de ondergrond. Met zijn buitengewone filmeigenschappen en versterkte bescherming dankzij actieve pigmenten. De ondergrond dient niet vooraf gezandstraald te zijn. Owatrol olie Rustol C.I.P. is uitermate geschikt voor veeleisende situaties bijvoorbeeld: bescherming van auto's, materiaal van openbare werken, corrosieve dampen, ballasttanks van boten en een maritiem of tropisch klimaat in deze omgevingen zorgt de C.I.P. voor een effectieve bescherming. Een speciaal aanbevolen middel te gebruiken als grondlaag voor tweecomponenten systemen of het verven met een hoog solventgehalte (chloorrubber, epoxy, urethaan, autolakken...). Goed te verwerken met de Anza Titanium kwast.


Rustol Olie olie Puur:
Een type olievernis voor binnen en buiten welke vloeibaar is en een lage viscositeit heeft en op basis is van plantaardige olie en solventgedragen alkydharsen. Deze Owatrol olie is een antiroestmiddel (kleurloos) met een hoog bevochtigingsvermogen. Het kan direct op roest worden aangebracht en vormt dan een isolerende, beschermende en soepele film. Het verdrijft vocht en lucht en is een hechtlaag voor alle soorten ondergronden. Het is niet nodig vooraf te schuren of zandstralen dus eenvoudig in gebruik. Tevens te gebruiken als additief voor beits, verf en vernis op alkyd- en alkydurethaanbasis het zorgt voor een betere hechting en een betere verwerkbaarheid en maakt de verf roestwerend. Voor decoratieve doeleinden is het ook geschikt want de roestkleur blijft behouden maar het oppervlak blijft beschermt. Te verwerken op kunststoffen, glas, hout en ferro- en non-ferrometalen. Geschikt voor gebruik bij alle verven, lakken, luchtgedroogde vernissen en beitsen op alkydbasis, synthetische verven, olieverven, verven op basis van asvaltbitumen ééncomponent-urethaansystemen, lakplamuur... Het is over te schilderen met alle verven op alkydbasis en ook met verven op waterbasis (bij deze afwerking met de verf op waterbasis geldt wel een 5 dagen droogtijd bij 20°C - 50% RV). De Owatrol olie Rustol puur is leverbaar als 0,5, 1 en zelfs als 5 liter verpakking leverbaar bij Verfgroothandel.nl.

Loading...