International B-Free Explore

Een premium, biocidevrije, foul-release technologie voor gebruik op het onderwaterschip
Kleur
Wit Zwart Blauw Rood
Inhoud
0,75 ltr 2,5 ltr
Adviesprijs € 90,75
€ 69,88
Excl. BTW: € 57,75
Adviesprijs € 90,75
€ 69,88
Excl. BTW: € 57,75
Adviesprijs € 90,75
€ 69,88
Excl. BTW: € 57,75
Adviesprijs € 90,75
€ 69,88
Excl. BTW: € 57,75
Adviesprijs € 257,13
€ 197,98
Excl. BTW: € 163,62
Adviesprijs € 257,13
€ 197,98
Excl. BTW: € 163,62
Adviesprijs € 257,13
€ 197,98
Excl. BTW: € 163,62
Voor 16:00 uur besteld? Zelfde werkdag verzonden.

 Voordelige prijzen gegarandeerd

Voor 16:00 uur besteld = Zelfde werkdag verzonden

Lage verzendkosten !

Bestel meer! Betaal minder!

Bijna alles op voorraad.

Dé verf expert sinds 1992

14 dagen retourrecht*

International B-Free Explore

B-Free Explore is een premium, biocidevrije, foul-release technologie voor gebruik op het onderwaterschip. Het heeft een zijdeglans eindlaag en een laag gehalte aan Vluchtige Organische Stoffen (VOS). B-Free levert een goede prestatie voor meerdere seizoenen.

PRODUCTBESCHRIJVING
B-­Free Explore is een foul release, biocidevrije siliconentechnologie voor gebruik op rompen onder de waterlijn. Het heeft een zijdeglans afwerking met een laag gehalte Vluchtige Organische Stoffen (VOS) en is tot twee jaar lang werkzaam. B-­Free Explore biedt dezelfde langdurige bescherming als conventionele
antifoulings, maar met minder onderhoud tijdens gebruik en het heeft een verminderde impact op het milieu.

Technische informatie

PRODUCTBESCHRIJVING
B-­Free Explore is een foul release, biocidevrije siliconentechnologie voor gebruik op rompen onder de waterlijn. Het heeft een zijdeglans afwerking met een laag gehalte Vluchtige Organische Stoffen (VOS) en is tot twee jaar lang werkzaam. B­-Free Explore biedt dezelfde langdurige bescherming als conventionele
antifoulings, maar met minder onderhoud tijdens gebruik en het heeft een verminderde impact op het milieu.

PRODUCTINFORMATIE
Kleur: YBF300­White, YBF301­Red, YBF303­Navy, YBF304­Black
Eindlaag: Zijdeglans
Specifieke dichtheid: 1 gemiddeld
Volume % vaste stof: 71% gemiddeld
Typische houdbaarheid: 12 maanden

DROOG­/OVERSCHILDERTIJD INFORMATIE

Droging

  10°C (50°F) 25°C (77°F) 35°C (95°F)
Kleefvrij 7 uur 4 uur 2 uur
Potlife 4 uur 3 uur 2 uur

Noot:
B-­Free Explore vereist regelmatig roeren om velvorming te voorkomen en de volledige potlife te bereiken.
De potlife heeft betrekking op de verf in het verfbakje en/of mengbeker. Giet alleen de hoeveelheid die nodig is in het verfbakje en houd het deksel goed gesloten op het blik om het resterende product te bewaren. Tewaterlatingstijd bij 10­-35°C: Min. 24 uur ­ maximaal 1 maand

Het volledige B-­Free Explore verfschema kan in twee dagen worden toegepast. Voor de beste resultaten past u het verfschema toe met behulp van het volgende tijdschema binnen de opgegeven overschildertijden:
Dag 1 (ochtend): Aanbrengen van gespecificeerde primer of conversie verflaag, Dag 1 (middag): Aanbrengen van B­Free Tiecoat,
Dag 2 (ochtend): Aanbrengen van B­Free Explore (laag 1), Dag 2 (middag): Aanbrengen van B­Free Explore (laag 2).

APPLICATIE EN GEBRUIK

Voorbehandeling:
REEDS GESCHILDERDE OPPERVLAKKEN MET INTERNATIONAL OP SILICONEN GEBASEERDE FOUL RELEASE SYSTEMEN:
In goede staat ­- Verf die tenminste zes maanden in het water heeft gelegen:
Gebruik een hogedrukreiniger met leidingwater (1500 psi/102 bar) om de ondergrond af te spuiten. Reinig de verflaag hierna grondig met een geschikt vloeibaar schoonmaakmiddel (International Super Cleaner of vergelijkbaar), opgelost in water. Grondig reinigen met leidingwater en volledig laten drogen voordat u B-­Free Explore aanbrengt. In het geval van meerdere kleine beschadigingen die reiken tot op de Tiecoat of primer (die mogelijk ontstaan zijn door het verwijderen van hardnekkige
aangroei), kan er voorafgaand aan B­Free Explore eerst een verflaag B­Free Tiecoat worden aangebracht om eventuele de beschadigingen af te sluiten.
In goede staat ­- Verflaag die korter dan 6 maanden in het water ligt.
Alle aangroei en vervuiling moet worden verwijderd. Gebruik een hogedrukreiniger met leidingwater (1500 psi/102 bar) om de ondergrond af te spuiten. Reinig de verflaag hierna grondig met een geschikt vloeibaar schoonmaakmiddel (International Super Cleaner of vergelijkbaar),
opgelost in water.
Gebruik een schuurspons om eventuele resterende aangroei of verontreinigingen te verwijderen.
Schuur het oppervlak handmatig met behulp van een schuurblok en schuurpapier in korrelgrofte P120. De schuurkrassen moeten goed zichtbaar zijn en gelijkmatig worden verdeeld over de ondergrond. Grondig reinigen met leidingwater en volledig laten drogen voordat u B­-Free Explore aanbrengt.
In het geval van meerdere kleine beschadigingen die reiken tot op de Tiecoat of primer (die mogelijk ontstaan zijn door het verwijderen van hardnekkige aangroei), kan er voorafgaand aan B­Free Explore eerst een verflaag B­Free Tiecoat worden aangebracht om eventuele de beschadigingen af te
sluiten.
In slechte staat: Raadpleeg bij geconstateerde gebreken aan het verfsysteem/oppervlak de Gebruikershandleiding voor reparatierichtlijnen.

REEDS GESCHILDERDE OPPERVLAKKEN MET CONVENTIONELE BIOCIDEHOUDENDE ANTIFOULING:
In goede staat: Alle aangroei en vervuiling moet worden verwijderd. Reinig het gehele oppervlak door gecontroleerd (3000 psi/207 bar) hogedruk waterwassen en/of schrapen en nat schuren met schuurpapier korrelgrofte P80­-P120. Het International product VC 17m of verflagen van een ander merk die PTFE (Teflon) bevatten MOETEN nat worden geschuurd met watervast schuurpapier korrelgrofte P80­120. Nooit droog schuren. Sluit af met B­-Free Conversion Coat,
gevolgd door B­Free Tiecoat voorafgaand aan het aanbrengen van B­-Free Explore.
In slechte staat: Verwijder losse verf als het nog zacht is met een botte schraper of hogedrukreiniger. Gebieden die kaal zijn gemaakt tot op de kale ondergrond dienen behandeld te worden zoals hieronder aanbevolen en beschreven wordt per kale ondergrond.
KAAL HOUT/HECHTHOUT: Glad schuren met schuurpapier korrelgrofte P80-­P180, gevolgd door P280. Verwijder schuurstof door afborstelen, afstoffen of afnemen. Als er afgenomen wordt met oplosmiddel/verdunning, laat dan het oppervlak daarna goed drogen voordat u een primer aanbrengt. Gebruik Interprotect primer gevolgd door B­Free Tiecoat zoals beschreven voor specifieke verfsystemen voorafgaand aan het aanbrengen van B-­Free Explore.
STAAL: Ontvetten met een geschikt reinigingsmiddel. Straal tot norm Sa 2½ ­ kaal metaal oppervlak. Als stralen niet mogelijk is, schuur het oppervlak dan met schuurschijven korrelgrofte P24-­P36 tot een egaal, schoon, metaalkleurig oppervlak met een ankerpatroon van 50­-75­micron. Gebruik op kleine oppervlakken een haakse slijper. Zorgvuldig schoonmaken en goed laten drogen. Gebruik Interprotect primer gevolgd door B­Free Tiecoat zoals beschreven voor specifieke verfsystemen voorafgaand aan het aanbrengen van B­-Free Explore.
ALUMINIUM: Ontvetten met verdunning. Goed schuren met schuurpapier geschikt voor aluminium, korrelgrofte P24­-P120. Voor een optimale hechting is een grove korrel aan te bevelen. Zorgvuldig schoonmaken en goed laten drogen.
Gebruik Interprotect primer gevolgd door B-­Free Tiecoat zoals beschreven voor specifieke verfsystemen voorafgaand aan het aanbrengen van B-­Free Explore.
ZINK/GEGALVANISEERD STAAL: Ontvetten met oplosmiddel of een geschikt vloeibaar reinigingsmiddel. Goed schuren met schuurpapier korrelgrofte P60-­P120. Zorgvuldig schoonmaken en goed laten drogen. Gebruik Interprotect primer gevolgd door B­-Free Tiecoat zoals beschreven voor specifieke verfsystemen voorafgaand aan het aanbrengen van B-Free Explore.
GELCOAT/COMPOSIET/KAAL GLASVEZELLAMINAAT: Ontvetten met oplosmiddel of een geschikt vloeibaar reinigingsmiddel. Glad schuren met schuurpapier korrelgrofte P80­-P120.
Zorgvuldig schoonmaken en goed laten drogen.
Gebruik Gelshield 200 primer gevolgd door B­-Free Tiecoat zoals beschreven voor specifieke verfsystemen voorafgaand aan het aanbrengen van B­-Free Explore. Indien er gewerkt wordt op kaal glasvezel (na een osmosebehandeling), gebruik dan eerst Gelshield Plus voorafgaand aan de eerste laag epoxyprimer.
Polyester gelcoat (nieuw en in goede staat): Ontvetten met oplosmiddel of een geschikt vloeibaar reinigingsmiddel. Goed schuren met schuurpapier korrelgrofte P180­P220. Wanneer plamuur of reparaties nodig zijn, schuur de gelcoat dan op deze delen eerst met schuurpapier in de grofte P60-­P80.
Verricht hierna de reparatie zoals voorgeschreven.
Zorgvuldig schoonmaken en goed laten drogen. Gebruik Gelshield 200 primer gevolgd door B-­Free Tiecoat zoals beschreven voor specifieke verfsystemen voorafgaand aan het aanbrengen van B­-Free Explore.
Noot: Gelshield Plus niet direct aanbrengen over de gelcoat.
LOOD: Ontvetten met oplosmiddel of een geschikt vloeibaar reinigingsmiddel. Goed schuren met schuurpapier korrelgrofte P120 of een roterende staalborstel. Grondig reinigen en laten drogen.
Gebruik Interprotect primer gevolgd door B­-Free Tiecoat zoals beschreven voor specifieke verfsystemen voorafgaand aan het aanbrengen van B-­Free Explore.

Tips:
Mengen: Voor gebruik zorgvuldig doorroeren tot een homogene massa.
Verdunnen: Verdunnen wordt niet aanbevolen.
Reiniger: YTA085 International Thinner No. 3. Zorg ervoor dat apparatuur na gebruik grondig wordt schoongemaakt om besmetting met siliconen te voorkomen.
Ventilatie en vochtcontrole: Zorg voor voldoende ventilatie tijdens gebruik.

Enkele belangrijke punten:
NIET AANBRENGEN OVER 1 COMPONENT PRIMERS OF RECHTSTREEKS OVER PRIMOCON.
De temperatuur van het product en de ondergrond moet tussen minimaal 10°C (50°F) en maximaal 35°C (95°C) zijn tijdens aanbrengen en uitharden. Omgevingstemperatuur dient minimaal 10°C (50°F) te zijn tijdens aanbrengen en uitharden.
Zorg ervoor, om problemen in de toekomst te voorkomen, dat de juiste hoeveelheid verf is aangebracht, gebruik daarvoor het uitstrijkvermogen (rendement) als richtlijn.

B­-Free Explore bevat siliconen. Ga er zorgvuldig mee om, zodat verontreiniging van andere oppervlakken en verven voorkomen wordt. Het is aan te raden om schildersgereedschap te reserveren en apart te houden voor verfsoorten die siliconen bevatten om het risico van vervuiling te verkleinen. Zorg ervoor dat het gereedschap direct na gebruik grondig wordt gereinigd.

Het B-­Free Explore verfschema zorgt voor een glad oppervlak als het nat is en kan worden beschadigd door de slings (hijsbanden). Om veilige transport te garanderen, volgt u de aanbevolen richtlijnen bij het gebruik van slings die staan in de B­-Free Explore handleiding.

Toepasbaarheid / Oppervlakken: Uitsluitend over B­-Free Tiecoat aanbrengen. Niet geschikt voor gebruik op propellers. Kan worden aangebracht over zichzelf, ervan uitgaand dat de verflaag in goede conditie is en continu is blootgesteld aan water gedurende minimaal zes maanden.
Let op: wanneer deze periode korter is dan zes maanden, moet B-­Free Explore voor het aanbrengen van een nieuwe verflaag eerst worden gereinigd en geschuurd.
Raadpleeg uw lokale International Paint vertegenwoordiger als u meer informatie nodig heeft.

Aantal lagen: 2­-3 lagen
Rendement: (Theoretisch) ­ 10 m²/L
                     (Practisch) ­ 9 m²/L
Aanbevolen DLD per laag 53­71 micron droog met kwast/verfroller
Aanbevolen NLD per laag 75­100 micron nat met kwast/verfroller
Applicatie Methode: Kwast, Verfroller

TRANSPORT, OPSLAG EN VEILIGHEIDINFORMATIE
OPSLAG:
Openstelling aan lucht en extreme temperaturen dient voorkomen te worden. Om de volledige houdbaarheid van B­-Free Explore te realiseren, dient men er voor te zorgen dat het blik tussen de werkzaamheden door goed gesloten is en de temperatuur tussen 10°C en 35°C ligt. NIET blootstellen aan direct zonlicht!
TRANSPORT:
Het product dient tijdens transport en opslag in een goed gesloten bus bewaard te worden.
ALGEMEEN:
Lees de sectie over veiligheid en gezondheid op het etiket van het product, ook verkrijgbaar via onze technische advieslijn.
Draag altijd handschoenen en een bril, en bescherm de huid met een overall. Gebruikers dienen zich ervan te verzekeren dat ze een exemplaar van het Product­ Veiligheidsblad van dit product in hun bezit hebben, en dat ze voor het gebruik bekend zijn met alle veiligheidsinstructies.
VERWIJDERING:
Laat het product niet in afvoer­ of waterleiding lopen. Afval en lege verpakkingen volgens de locale milieu verordening afvoeren. Het is beter verfrestanten voor het afvoeren uit te laten harden.
Overtollige materialen mogen niet bij het normale huisvuil weggegooid worden. Alle overtollige materialen en lege containers dienen te worden vernietigd in overeenstemming met de daarop van toepassing zijnde regionale bepalingen/wetgeving.

Minder lezen Meer lezen