Houtvuller

Om gaten in hout op te vullen zijn er diverse soorten houtvullers. Welk product het beste is, is voornamelijk afhankelijk van de grootte van het gat, en of er binnen of buiten gevuld moet worden. Wij hebben diverse houtvullers voor buiten, sneldrogende houtvullers en 2 componenten houtrotvullers. Professionals kopen gatenvullers voor hout vaak van Bolivia, Polyfilla Pro of Woodfill. Deze topmerken hebben wij allemaal in het assortiment, tegen een zeer scherpe prijs. Zoekt u een bepaalde houtvuller kleur? Wij hebben houtvullers in wit en in beige, maar u kunt ook kneedbaar hout gebruiken van Polyfilla welke te verkrijgen is in meerdere houtkleuren.

Bekijk ook: Polyfilla kneedbaar hout | Alle vulmiddelen

Sorteer op
Bolivia professional kwastplamuur aqua
Watergedragen kwastplamuur / zeer dikke en vullende grondverf
Speciale prijs € 23,82 € 19,69 Adviesprijs € 36,65
Bolivia Houtvulmiddel 0,4 kg
Waterverdunbaar houtvulmiddel van zeer hoge kwaliteit
Speciale prijs € 8,62 € 7,12 Adviesprijs € 11,48
Bolivia professionele Synthetische Lakplamuur
Professionele synthetische lakplamuur geschikt voor grote oppervlakken

Vanaf€ 6,17 Vanaf€ 5,10

Polyfilla Pro W320 houtprimer 200ml
Houtrotprimer obv epoxy.
Speciale prijs € 43,60 € 36,03 Adviesprijs € 69,20
Polyfilla Pro W330 Houtreparatieset tot 8cm
Houtreparatie voor grote gaten.
Speciale prijs € 82,22 € 67,95 Adviesprijs € 130,50
Polyfilla Pro W350 2k Sneldrogende Houtreparatie
2-componenten houtreparatie obv urethaan-acrylaat

Vanaf€ 59,82 Vanaf€ 49,44

Polyfilla pro w370 grote gaten vuller 0,6 ltr
W370 is 2-componenten houtvuller obv urethaan-acrylaat voor grote gaten tot 5cm. droogtijd 4 uur, uitstekend modelleerbaar
Speciale prijs € 82,22 € 67,95 Adviesprijs € 130,50
Wilsor houtvulpasta 0_5 kg
Houtvulmiddel op epoxybasis

Vanaf€ 13,82 Vanaf€ 11,42

Woodcap Woodfill _set_ 1_2 kg
Sneldrogende reparatiepasta op polyesterbasis, voor diverse ondergronden

Vanaf€ 37,73 Vanaf€ 31,18

9 items

per pagina

Houtvullers voor buiten

Voor buiten is het, het beste om een houtrotvuller te gebruiken op epoxy-basis, of urethaan basis van Polyfilla Pro (W350). Verschil tussen deze twee is dat epoxy voor de gezondheid van de mens minder goed is. De meeste van deze producten zijn in de kleur beige. Er zijn sneldrogende soorten (2-4 uur), maar de meeste soorten zijn na ongeveer een dag te schuren en over te schilderen.

Epoxy houtrotvullers

De epoxy-houtrotvullers (en ook de urethaan) zijn 2-componenten producten, die voor gebruik goed gemengd moeten worden. Na mengen zijn ze beperkt verwerkbaar. Voordeel van deze producten is dat er ook grote gaten mee gevuld kunnen worden, en je er zelfs mee kunt modelleren (bijvoorbeeld een hoek in een kozijn). Wegens de flexibiliteit kun je ze voor zowel hardhout als zachthouten ondergronden gebruiken.

Sneldrogende houtvullers

Wil je echt snel werken, dan kun je ook een vulmiddel nemen op basis van polyesterhars. Deze zijn ook 2-componenten, maar drogen enorm snel; meestal al na een half uur te schuren! voorbeeld van deze producten is bijvoorbeeld de Woodfill. Bijkomend voordeel is dat deze producten vaak ook in het wit verkrijgbaar zijn. Helaas zit er wel een addertje onder het gras; houtvuller op basis van polyester wordt erg hard, waardoor het op termijn kan barsten, en het is vochtgevoeliger dan houtrotvuller op epoxy-basis. Van dit laatste heb je binnen overigens geen last.

Plamuur als gatenvuller voor hout

Kleine gaten, en zeker binnen, zijn vaak makkelijker te vullen met een ‘gewone’ plamuur. Dan hoef je niet te mengen, en kun je direct vanuit de pot of de tube werken, wel zo handig. Veel van deze houtvullers zijn tegenwoordig sneldrogend, zodat je lekker door kunt werken, en na een half uurtje kunt gaan schuren (indien nodig). Denk bijvoorbeeld aan de Bolivia Houtvulmiddel.

Houtvuller kleuren

Een houtvulmiddel is doorgaans niet in speciale kleuren leverbaar, uitzondering is zogenaamd kneedbaar hout (ook wel vloeibaar houtvuller genoemd). Wanneer je het wilt afwerken met lak, is dit een uitkomst. Denk bijvoobeeld aan Polyfilla Pro W200, deze is leverbaar in de houtkleuren Vuren/Grenen, Meranti en Eiken.

Overigens; wist je dat je ook met de kwast kunt vullen ? Met Bolivia Kwastplamuur breng je tegelijkertijd een grondlaag aan, en vul je meteen de poriën van het hout !