Voorstrijk muurverf

Voordat u gaat schilderen kan het nodig zijn om voorstrijk aan te brengen. Voorstrijk is een dunne vloeistof die u op de muur aanbrengt voordat u gaat schilderen. Met voorstrijk voorkomt u dat u extra veel lagen verf moet aanbrengen, omdat het de zuigende werking van onder andere steen en beton tegengaat. Voorstrijk is onder andere nodig bij het schilderen van muren van diverse soorten steen en beton en bij stucwerk. Voorstrijk voor muurverf zorg ook voor een betere hechting.

10 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Pictus Pro Fixeer _ Voorstrijk 5 ltr
  Avis Fixeergrond

  Oplosmiddelvrij, alkalibestendig en reukarm fixeermiddel

  Vanaf € 17,69 € 14,62

 2. Pictus Pro Fixeer _ Voorstrijk 5 ltr
  Avis Fixeergrond (wit) 2,5 ltr

  Oplosmiddelvrij, alkalibestendig en reukarm fixeermiddel

  Aanbiedingsprijs € 22,25 € 18,39 Adviesprijs € 34,24
 3. Kristall Isolit Isoliergrund HS 0_25 ltr
  Kristall Isolit Isoliergrund Hs Wit

  sneldrogende isolerende voorstrijk voor vochtvlekken op de muur en bloedende houtsoorten

  Vanaf € 12,91 € 10,67

 4. polyfilla pro S200 isoleercoating
  polyfilla pro s200 isoleercoating spuitbus 0,5 ltr sneldrogende (20 min) isoleer, voor het vastzetten van roet- water- vet- en roest-vlekken
  Aanbiedingsprijs € 17,05 € 14,09 Adviesprijs € 23,35
 5. polyfilla pro reparatiespack spuitbus 0,5 ltr
  polyfilla pro s230 reparatiespack spuitbus 0,5 ltr sneldrogende reparatiemiddel voor diverse structuren op muren
  Aanbiedingsprijs € 26,79 € 22,14 Adviesprijs € 36,70
 6. Pp Polyfilla Pro S210 500 Ml
  Pp Polyfilla Pro S210 500 Ml

  sneldrogende (20 min) isoleer, voor het vastzetten van roet- water- vet- en roest-vlekken voor binnen.

   

  Aanbiedingsprijs € 18,32 € 15,14 Adviesprijs € 25,10
 7. sikkens alpha fix 5 ltr
  sikkens alpha fix 5 ltr fixeermiddel voor binnen en buiten
  Aanbiedingsprijs € 95,09 € 78,59 Adviesprijs € 158,49
 8. Sikkens Alpha Primer
  Sikkens Alpha Primer

  Hoogwaardige dekkende muurprimer voor binnen

  Vanaf € 40,50 € 33,47

 9. Sikkens Alpha Primer Exterior
  Sikkens Alpha Primer Exterior

  Hoogwaardige dekkende muurprimer voor buiten

  Vanaf € 56,40 € 46,61

 10. sikkens alpha muurfix 5 ltr
  Sikkens Alpha Superfix

  Watergedragen, transparante fixeer en hechtprimer

  Vanaf € 28,80 € 23,80

10 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wanneer is voorstrijk voor muurverf nodig?

Weet u niet zeker of u voorstrijk voor muurverf nodig heeft voordat u gaat schilderen? Daar is een eenvoudige test voor: ga met een natte spons een paar keer goed over bijvoorbeeld een muur die u wilt schilderen. Ontstaat er een donkere vlek? De muur neemt dan het vocht op. U moet dan voorstrijk gebruiken, anders zal de muur ook de verf opnemen. Loopt het water van de muur af, dan is voorstrijken niet nodig. Dit geldt ook bij voorstrijk voor latex en voorstrijken van stucwerk.

Voorstrijkmiddel aanbrengen

Heeft u schilderwerk waarvoor voorstrijk nodig is? Bijvoorbeeld op een betonnen muur voorstrijk aanbrengen? Het aanbrengen van voorstrijk voor muurverf kan op drie manieren:

 • Met een blokkwast: verdeel met een kwast de voorstrijk op de muren zo goed mogelijk over het oppervlak. Van onder naar boven werken is vaak het handigst, zo voorkomt u dat de voorstrijk op de vloer terecht komt.
 • Met een roller: Kies voor een brede roller, bijvoorbeeld een exemplaar met een breedte van 25 centimeter. Zorg dat de roller zich goed volzuigt met voorstrijk. Breng de voorstrijk langzaam van onder naar boven aan. Werk rustig en gelijkmatig, dan voorkomt u de voorstrijk weer langs de muur naar beneden loopt.
 • Met een drukspuit: dit is de makkelijkste manier, en zeker bij grote oppervlaktes aan te bevelen. Schaf een speciale drukspuit aan, waarmee u de voorstrijk gelijkmatig op de wanden kunt spuiten.

Sikkens voorstrijk

Verfgroothandel biedt een breed assortiment voorstrijk voor muurverf van diverse topmerken. Zoals Sikkens, het merk dat het meest wordt gebruikt door professionele schilders. Daarnaast kunt u ook bij ons terecht voor voorstrijk van andere merken en voor voorstrijk-accessoires, zoals een voorstrijk-roller. Bij ons vindt u vast de voorstrijk die perfect geschikt is voor uw werkzaamheden.

Voorstrijk voor muren

Gebruikt u voorstrijk voor muurverf, dan wordt daarna de verf of het pleisterwerk beter verdeeld over het oppervlak. Het voorkomt ook afbladderen en streepvorming. Kortom, met een voorstrijkmiddel geniet u lakker van uw schilderwerk. U kunt het gebruiken voor verschillende ondergronden, zoals metselwerk, beton en pleisterwerk.
Wilt u een donkere muur in een lichte kleur verf overschilderen? Ook dan is voorstrijk voor verf een uitstekende toepassing. Het dekt de oorspronkelijke kleur namelijk af. Gebruikt u voorstrijk voor muurverf voorafgaand aan het overschilderen, dan ziet uw schilderwerk er daarna als nieuw uit.

Loading...