Schuurpapier

Voor veel klussen en werkzaamheden is schuurpapier onmisbaar. Zoals voor het wegschuren van oude verflagen, voordat u gaat schilderen. Ook kunt u er roest mee wegschuren. Schuurmateriaal heeft een brede keuze in soorten en maten, van zeer fijn schuurpapier tot zeer grof. Ieder materiaal is weer anders, dus controleer altijd van tevoren welke soort papier het beste past bij het materiaal, en bij de klus of werkzaamheden die u uit gaat voeren. Het merk Sia heeft een groot assortiment schuurpapier voor schuurmachines. Deze zijn er in ronde schuurschijven en delta driehoeken. Wij leveren voor bijna elke Festool machine de juiste vorm en maat. Bij elke maat heeft u ook weer een ruime keuze in korrelgrootte.

Bekijk ook: Festool schuurpapier | Schuurschijf 225 mm | Schuurschijf 125 mm

Sorteer op
Sia Tussenpad Delta 2 st
Voor het verminderen van slijtage van de originele pad.
Speciale prijs € 16,71 € 13,81 Adviesprijs € 25,70
Sianet 7500 CER schijven 225mm 25stuks
Siaspeed 1950 125 mm + 9 gaten festool
Siaspeed schijven 125mm met 9 stofgaten

Vanaf€ 33,86 Vanaf€ 27,98

Siaspeed 1950 Siasoft 115mm x 25mtr
Geperforeerde handvellen soft.
Speciale prijs € 66,42 € 54,89 Adviesprijs € 132,85

Items 41-44 van 44

per pagina

Schuurpapier korrels

Alle schuurpapier bestaat uit een onderlaag met daarop een laag schuurmateriaal. Dit materiaal bestaat uit korrels. De hoeveelheid korrels en de grootte ervan kan sterk verschillen. Om de keuze makkelijk te maken staat de verpakking of op het papier zelf altijd een getal met een P ervoor vermeldt. Deze P is afgeleid van het Engelse woord Particles, in het Nederlands betekent dit deeltjes. Hiermee worden de korrels bedoeld. Hoe hoger het getal achter de P, hoe fijner de korrels en hoe hoger hoe grover. De indeling is in grote lijnen als volgt:

 

  • Een P-waarde van 60 tot 80: geschikt voor grof schuurwerk. Denk hierbij aan het wegschuren van roest of afbladderende verflagen.
  • Een waarde van P80 tot P120: geschikt voor bijvoorbeeld het afronden van hoeken, schuren van nieuw hout of het fijner schuren van een oppervlak voordat u het gaat schilderen.
  • Fijn schuurpapier (120 tot 180) wordt vaak gebruikt na het aanbrengen van een laag grondverf, of het opschuren van een verflaag die nog in redelijke staat is.
  • Dan is er nog zeer fijn papier: hierbij ligt het aantal korrels tussen de 200 tot wel 600. Het is geschikt voor het fijnere tot zeer fijne schuurwerk, zoals na het aanbrengen van een laklaag.

Schuurschijven

Naast de standaard vellen bieden wij ook een breed assortiment schuurpapier voor schuurmachines. Let daarbij op dat u de juiste vorm koopt. De vorm van de schuurzool kan namelijk per schuurmachine verschillen. Is de schuurzool van uw machine bijvoorbeeld deltavormig – de puntige vorm van de letter delta uit het Griekse alfabet - dan heeft u delta schuurpapier nodig. Daarnaast bestaan er ook ronde en rechthoekige schuurzolen.

Festool schuurpapier

Festool kent u waarschijnlijk als producent van kwaliteitsgereedschap, zoals schuurmachines. Voor de schuurmachines van dit Duitse topmerk is een ruim assortiment schuurpads en schijven verkrijgbaar, voor het schuren van uiteenlopende materialen. Naast Festool kunt u bij ons ook terecht voor kwaliteitsschuurpapier van andere topmerken, zoals 3M schuurpapier, Sia schuurpapier en nog veel meer.

Waterproof schuurpapier

Voor sommige doeleinden heeft u een meer specialistische schuurpapiersoort nodig. Zoals waterproof schuurpapier. Gewoon papier werkt minder goed, of beschadigd zelfs door water, terwijl de waterproof variant juist beter werkt met water. Door de speciale samenstelling van waterproof papier wordt het slijpsel afgevoerd, waardoor een meer verfijnde manier van schuren mogelijk is. Daardoor is het geschikt om bijvoorbeeld autolak te schuren.