Epifanes jachtlakken en verven

Het bekende Nederlandse merk Epifanes produceert als sinds 1902 jachtlakken en verven van topkwaliteit. Over heel de wereld worden de producten van Epifanes door zowel particulieren als professionals gebruikt vanwege de prettige verwerking en de lange levensduur van de verven. De lakken vloeien mooi uit en hebben een sublieme glans. Epifanes levert een compleet assortiment aan jachtlakken voor boven en onder de waterlijn, in één- en tweecomponent systemen. Verfgroothandel.nl kan u deze producten uit eigen voorraad en tegen een scherpe prijs leveren, zodat u de bestelling snel in huis heeft.

Bekijk ook: Epifanes kleuren | Epifanes antifouling | Epifanes primer

Sorteer op
Epifanes Verdunning D-100 1 ltr
Epifanes verdunning D-100 1 ltr
Speciale prijs € 15,04 € 12,43 Adviesprijs € 16,90
Epifanes Verdunning voor PP vernis Extra 1 ltr
Verdunning voor pp vernis extra 1 ltr
Speciale prijs € 19,57 € 16,17 Adviesprijs € 22,00
Epifanes Verfafbijt 1 ltr
Afbijtmiddel voor vrijwel alle verven
Speciale prijs € 24,81 € 20,50 Adviesprijs € 31,80
Epifanes Verfverdunning 1 ltr
Universele verdunner voor 1-component verf en lak
Speciale prijs € 10,95 € 9,05 Adviesprijs € 12,31
Epifanes Washprimer AQ 0,5 ltr
Dunne transparante hechtprimer voor zink en non-ferro materiaal. Voor boven en onder water
Speciale prijs € 17,87 € 14,77 Adviesprijs € 22,91
Epifanes Waterlijnverf 0_25 ltr
Hoogglans verf voor de waterlijn

Vanaf€ 12,90 Vanaf€ 10,66

Werdol Kopervrij 0_75 ltr
Eroderende onderwaterverf

Vanaf€ 25,35 Vanaf€ 20,95

Werdol Grondverf 0_75 ltr
Grondverf voor kaal hout, binnen en buiten

Vanaf€ 12,79 Vanaf€ 10,57

Werdol loopdekkenverf
Halfglansverf voor loopdekken

Vanaf€ 31,44 Vanaf€ 25,98

Epifanes werdol metalprimer 2 ltr
Roestwerende grondverf voor binnen en buiten

Vanaf€ 17,16 Vanaf€ 14,18

Epifanes werdol witte menie 0_75 ltr
Roestwerende grondverf voor binnen en buiten

Vanaf€ 40,33 Vanaf€ 33,33

Items 61-71 van 71

per pagina

Epifanes bootlak blank

Epifanes bootlak is een klassieke blanke hoogglans jachtlak, geschikt voor binnen en boven de waterlijn. Het is een ééncomponent verf op basis van houtolie/fenol en alkydhars. Een bootlak met een optimale vloeiing, een langdurige schitterende glans en een hoge weer- en waterbestendigheid. Deze verf kan ook in tropische klimaten ingezet worden. Door de extra ingebouwde ultraviolet filter wordt hout optimaal tegen verkleuring door de zon beschermd. Dit product heeft een hoog elastisch vermogen en scheurt niet op werkend hout.

Een klassieke, ééncomponent hoogglanzende jachtvernis op basis van alkydhars, houtolie en fenol. Met het ingebouwde extra ultraviolet filter wordt het hout optimaal tegen verkleuring door zonlicht beschermt. De blanke bootlak kan worden gebruikt op massief kaal hout (bijv. meranti, oregon pine, mahonie), nieuw werk, hechthout binnen en buiten boven de waterlijn. Ongeacht het merk kan het voor onderhoud aangebracht worden op bestaande, intacte één- en tweecomponent vernissytemen. Deze hoogglans bootlak is leverbaar in 0,25, 0,5, 1 en 5 liter.

Epifanes Bootlak kleuren:

Naast de klassieke blanke lak zijn ook 24 Epifanes kleuren te leveren, een ééncomponent verf op basis van alkydhars en lichtechte pigmenten. Epifanes Bootlak is een ééncomponent, zeer hoogglanzende jachtlak op basis van lichtechte pigmenten en alkydhars. De voordelen van deze bootlak zijn dat deze optimaal vloeiend is en een hoge kleur- en dekkracht een zeer goede buitenduurzaamheid, water- en weerbestendig, lang glansbehoud en een zeer goede buitenduurzaamheid. Geschikt voor gebruik op polyester, aluminium, hout en staal, buiten en binnen boven de waterlijn in combinatie met de geschikte primer (bijv. de Multi Marine Primer) en voor onderhoud van ééncomponent aflakken, ongeacht het merk.

Epifanes antifouling en onderwaterverf

Als uw schip het gehele jaar in het water ligt is het onvermijdelijk dat u met enige vorm van aangroei te maken krijgt. Dit kan de vaareigenschappen veranderen, zoals een lagere snelheid en een verhoogd brandstofverbruik. Epifanes verkoopt het koperhoudende Copper Cruise, een zelfslijpende antifouling voor zout- en zoetwater. Verkrijgbaar in meerdere heldere kleuren en geschikt voor polyester, hout en staal. Voor aluminium schepen is Foul Away bijzonder geschikt. Een kopervrij product dat geen galvanische corrosie veroorzaakt. Epifanes multiguard is een teervrije zwarte scheepslak voor onderhoud van bestaande teerlagen en kan direct op kaal hout en staal worden aangebracht.

Epifanes Copper Cruise antifouling:

Deze effectief werkende high performance antifouling is koper- en biocide houdend. Geschikt voor alle type schepen, varend tot 30 knopen (50 km/u). Een effectieve en efficiënte zelfslijpende antifouling gecombineerd met een hard schrobbaar oppervlak maakt deze sterke Epifanes Copper Cruise een langdurig aangroeiwerende werkende laag aan op schepen, geschikt op zoet, brak en/of zout watergebieden. Kan worden aangebracht over een goed hechtende harde en zelfslijpende antifouling en op polyester, stalen en houten onderwaterschepen. Deze antifouling is leverbaar in de kleuren zwart, donkerblauw, lichtblauw, roodbruin, rood en gebroken wit. Perfect aan te brengen met kwast en nylon vachttrol.

Epifanes Foul-Away antifouling:

De Foul-Away bevat geen koper, koperverbindingen of tin maar is een aangroeiwerende, zelfslijpende onderwaterverf op basis van gemodificeerde harsen. Het schip blijft glad door de zelfslijpende werking. Zonder gevaar kan deze antifouling worden toegepast voor galvanische corrosie op aluminium en andere metalen. Zonder problemen kan Epifanes Foul-Away tot 6 maanden voor de tewaterlating worden aangebracht. Als het schip voor langere tijd uit het water is wordt deze niet nadelig beïnvloed door de eigenschappen van deze onderwaterverf. Geschikt voor polyester, aluminium, hout en staal met de juiste primers. De Antifouling is geschikt voor zoet water en een tijdelijk verblijf op zout water. Voor het overschilderen van bestaande chloorrubber, vinyl- en bestaande (koperhoudende) zelfslijpende antifoulings is dit een kopervrije oplossing. De kleuren die leverbaar zijn: Rood, roodbruin, licht blauw, donker blauw, wit, groen en zwart.

Epifanes multi marine primer

Epifanes multi marine primer is een ééncomponent "alles-in-één" primer voor boven de waterlijn. De primer heeft een hoog dekkend vermogen, heeft goed vullende eigenschappen op hout en is uitstekend roestwerend op staal. Het product is sneldrogend en goed te schuren. Deze Epifanes primer is inzetbaar als basis hechtprimer en als verbindingslaag tussen verschillende verfsystemen.

Multi Marine is een “alles-in-een” ééncomponent Primer welke universeel toepasbaar is. Deze primer geschikt voor boven de waterlijn en combineert alle eigenschappen van afzonderlijke primers en deze voor diverse ondergrondem combineert. Sneldrogend en goed schuurbaar Epifanes Multi Marine primer heeft een hoog dekkend vermogen, uitstekende roestwering op staal en goed vullende eigenschappen op hout. Multi inzetbaar als tussenprimer en basis hechtprimer boven de waterlijn op staal, polyester, hout, aluminium, zink, verzinkt metaal en overige harde kunststoffen (PVC) tevens te gebruiken als reparatieprimer over bestaande verf en een- en tweecomponenten primers. Ook aan te brengen over ontvette, uitgeharde en grof geschuurde epoxy lagen. Als schakellaag voor overgang van een ééncomponent verfsysteem naar een tweecomponent verfsysteem en omgekeerd is deze primer ook geschikt. Leverbaar in de kleuren grijs en wit. Aanbrengen met een roller heeft de voorkeur.

Epifanes Epoxy Primer:

Deze primer is roestwerend en tweecomponenten op basis van zinksulfaat en epoxyhars. Een goede vulling en goed schuurbaar. Dit tweecomponenten systeem is een vullende grondlaag voor buiten en binnen op aluminium en staal, boven en onder de waterlijn. Geschikt voor het overschilderen met alle Epifanes Tweecomponenten producten (zoals de Poly-urethane primer en aflak boven de waterlijn, de Epoxy HB Coat of Interemcoat onder de waterlijn). Op te brengen met roller, kwast en spuit.

Epifanes Epoxy Filler 1500:

De Epoxy Filler 1500 is een watervaste, krimpvrije en zeer dichte twee-componenten plamuur op basis van epoxyhars. Aan te brengen boven- en onder de waterlijn op polyester, aluminium, staal en hout. Voor gebruik de twee componenten eerst afzonderlijk en daarna tezamen intensief mengen en is daarna in een bewerking tot max. 1,5 cm worden aangebracht. Deze epoxy-plamuur wordt in het algemeen in een twee-component verfsysteem gebruikt maar meer en meer wordt het ook in een een-component systeem verwerkt dit dan in combinatie met Multi Marine Primer. Als u reparaties heeft uitgevoerd met Epifanes Epoxy Filler 1500 kunt u de reparatievlekken direct behandelen met een ééncomponent aflak of primer. Het advies op grote vlakken is dat er eerst een laag Poly-urethane aflak aan te brengen en daarna met een ééncomponent verf af te lakken. Aanbrengen met een plamuurmes.

Epifanes antislipverf

Om uitglijden op het schip te voorkomen heeft Epifanes een antislipverf in zijn assortiment. Deze verf, op basis van urethaan-/alkydhars en polypropyleenpoeder, zorgt voor een stroeve afwerking van het dek. Om doorslaan van vocht tegen te gaan is het aan te raden de antislipverf over minimaal twee afwerklagen aan te brengen. Geadviseerd wordt om dit product niet te spuiten, maar met een kortharige vachtroller aan te brengen. Dit zorgt voor een zo goed mogelijke verdeling van de antislipkorrels.

Epifanes poly urethane

Epifanes poly urethane is een hoogglanzende tweecomponenten jachtvernis op basis van polyesterhars en isocyanaat. Deze slijtvaste lak heeft een hoge buitenduurzaamheid. De ingebouwde Uv-filter beschermd hout tegen verkleuren door de zon. Deze Epifanes verf is een totaal verfsysteem voor binnen en buiten boven de waterlijn. Dit product is ook als aflak in 24 kleuren in de handel. Dit product van Epifanes kan met een kwast, roller of een luchtspuit verwerkt worden.

Epifanes Interimcoat:

Een twee-componenten /intermediate coat op basis van vinyl- en epoxyhars. Epifanes Interimcoat heeft een goede slagvastheid en hechtingseigenschappen en is overschilderbaar met alle typen verven (een- en twee-componenten). Deze interimcoat bevat kwarts en daardoor heeft het een grof oppervlak met uitstekende mechanische hechting voor de volgende lagen en daarom hoeft u deze niet te schuren. Aan te brengen boven- en onder de waterlijn en deze algemene hechtlaag is voor buiten en binnen. Dit product een uitstekende hechtlaag voor diverse soorten antifouling, ongeacht het merk, op twee-componenten (epoxy) en op polyester ondergronden. Het is een afsluitende laag over epoxysystemen. Voor het verwerken van deze coat kunt u gebruik maken van een roller, spuit en kwast.

Epifanes Mono-urethane:

Een hoogglans ééncomponent aflak welke slijtvast, zeer goede buitenduurzaamheid en water- en weerbestendig is. Epifanes Mono-urethane is op basis van lichtechte pigmenten en een luchtdrogende urethaanhars hierdoor heeft deze aflak een hoge kleur- en dekkracht en lang glansbehoud en kenmerkt zich door een snelle initiële doorharding. Toepasbaar buiten en binnen boven de waterlijn voor nieuw werk op polyester, aluminium, staal en hout. In combinatie met geschikte primers of op voorbehandeld polyester. Leverbaar in 17 standaard kleuren en in afwijkende kleuren.